x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei 30 aprilie 2004

OBSERVATOR - Stirile zilei 30 aprilie 2004

30 Apr 2004   •   00:00

Mesaj pentru Talpes

Biroul Permanent al Partidului Umanist, intrunit ieri in sedinta extraordinara, si-a exprimat indignarea fata de atitudinea "iresponsabila" a ministrului de stat Ioan Talpes, care a afirmat ca stie de existent a unor "pesti mari" corupti din Romania si ca "noi stim foarte multe fara sa putem preciza". Cum la 6 iunie sunt alegeri locale, umanistii considera ca "este esential ca ministrul sa ne spuna cine este corupt, ca sa avem aceasta informatie inainte de a vota pentru oficialii locali. La ce va folosi informatia dupa ce oamenii corupti vor fi realesi? Daca ministrul Talpes nu ne poate da numele lor, atunci trebuie sa-si dea demisia si sa cedeze functia cuiva care este liber sa ni le spuna".

Acord social pe 2004

Doua confederatii sindicale si cateva organizatii patronale au semnat ieri acordul social cu Guvernul, pentru 2004, angaja ndu-se sa se abtina de la actiuni care ar afecta climatul de stabilitate sociala. Documentul a fost semnat de premierul Adrian Nastase, de reprezentanti ai patronatelor si de liderii confederatiilor CNSLR-Fratia si Meridian. Ministrul delegat pentru Relatia cu partenerii sociali, Marian Sarbu, a afirmat ca acordul va putea fi incheiat, in perioada urmatoare, si cu celelalte organizatii sindicale.

Girofar rosu pentru SPP

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a adoptat ieri un articol din Codul Rutier ce permite masinilor Serviciului de Paza si Protectie (SPP) sa aiba culoarea rosie la girofar. In prezent au dreptul legal de a folosi girofarul rosu doar masinile de interventie ale Politiei si Pompierilor. De altfel, reprezentantii acestor doua institutii au pledat impotriva utilizari culorii rosu la girofar de catre SPP, motivand ca normele europene acorda acest drept doar politistilor si pompierilor. La randul lor, reprezentantii SPP au sustinut ca girofarul rosu le va permite sa asigure o protectie suplimentara coloanelor oficiale pe care le insotesc.

Scrisoare catre Avocatul Poporului

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, i-a cerut ieri, printr-o scrisoare, Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la caracterul "total neconstitutional si antidemocratic" al Ordonant ei referitoare la declararea averilor candidatilor la alegeri. In sesizare se mentioneaza ca prevederile acestei ordonante sunt vadit neconstitutionale, deoarece Constitutia interzice emiterea unor astfel de ordonante de urgenta in domeniul drepturilor electorale.
×
Subiecte în articol: observator