x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei

OBSERVATOR - Stirile zilei

20 Apr 2004   •   00:00

Incepe procesul lui George Medintu

Dupa un an si doua luni de cand a fost arestat pentru inselaciune si dare de mita, fostul presedinte al Organizatiei PSD Arad, George Medintu, va ajunge in fata judecatorilor de la Tribunalul Slobozia, informeaza Romnet. Cazul omului de afaceri a fost stramutat de la Tribunalul Arad la cel din Targu-Mures si acum la Slobozia din cauza viciilor de procedura si pentru ca avocatii lui Medintu au acuzat magistratii de abuzuri. George Medintu este acuzat ca ar fi obtinut ilegal mai multe credite bancare, dar avocatii sai sustin ca litigiile comerciale nu pot reprezenta cauze penale. "Ceea ce pe parte civila este considerat a fi o infractiune, in aspectul comercial este ceva firesc: un act comercial", a declarat unul din aparatorii lui Medintu, Mircea Borza.

Exercitiu militar NATO

Aproape 5.000 de ofiteri, maistri militari, subofiteri, profesionis ti si militari in termen vor participa, intre 19 si 23 aprilie, la exercitiul national de comandament cu transmisiuni "Bicaz 2004", informeaza Romnet. Aplicatia urmareste sa antreneze comandamentele operationale si Comandamentul Logistic Intrunit pentru planificarea si conducerea operatiunilor militare intrunite. In cadrul exercit iului se vor aplica normele si procedurile de stat major utilizate in structurile militare ale statelor membre NATO.

WC pe soseaua europeana

Un clujean a instalat un scaun cu colacul de la grupul sanitar peste o groapa din fata casei sale, de pe drumul european E15, in zona Dealului Feleacului, nemultumit de zgomotul pe care-l fac autovehiculele care trec peste groapa respectiva, informeaza Romnet. Dumitru Gavril locuieste in comuna Feleac, peste drum de postul de control al Politiei Rutiere. Toaleta improvizata a fost scoasa de pe carosabil dupa mai multe ore de expunere, iar protestatarul a fost amendat de politisti.

Delegatia maghiara, pradata

Delegatia oficiala din orasul Zaloegerseg (Ungaria), cu care municipalitatea din Targu-Mures are de cativa ani relatii de colaborare, a ramas fara acte si aparate de fotografiat, la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce autocarul delegatiei a fost spart in timp ce oficialii erau la masa. Primarul orasului Targu-Mures, Dorin Florea, considera ca vina apartine in exclusivitate oaspetilor, care nu s-au ingrijit sa parcheze autobuzul intr-unul din spatiile special amenajate in acest scop. (Lucian Florea)

×
Subiecte în articol: observator