x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Octavian Bellu: România încă are potenţial la gimnastică

Octavian Bellu: România încă are potenţial la gimnastică

31 Mai 2014   •   17:22
Octavian Bellu: România încă are potenţial la gimnastică

România are încă potenţial la gimnastică, iar numărul mare de fetiţe care au venit la preselecţiile din campania 'Ţară, ţară, vrem campioane!' a demonstrat acest lucru, a declarat sâmbătă, la Deva, antrenorul lotului naţional feminin de gimnastică, Octavian Bellu.

"Ceea ce facem astăzi, cred că demonstrează, încă o dată, celor care erau sceptici, că încă România are potenţial. Aceşti copii, aceşti părinţi, vin pe o cale pe care au pornit şi Lavinia (Miloşovici, n.r.) şi Daniela (Silivaş, n.r.) şi toate celelalte fete. Mi-aduc aminte că Lavinia, care este acum în sală şi ajută copiii, şi-a petrecut 16 ani din viaţă aici, la Deva, şi a ajuns acolo unde a ajuns. (...) Eu cred că o parte din aceşti copii îi vom regăsi în anul 2024, la Jocurile Olimpice, care nici nu ştim unde se vor desfăşura, şi îşi vor aduce aminte că o dată, într-o zi ploioasă, au fost selecţionaţi la Deva, de antrenorii care aici şi-au desăvârşit cariera şi de fostele mari campioane cărora vreau să le mulţumesc pentru că sunt alături de noi", a spus Octavian Bellu.

Reputatul antrenor şi-a adus aminte şi de anii pe care i-a petrecut la Centrul Olimpic din Deva, unde a antrenat lotul naţional şi a recunoscut că are încă nostalgia acelor vremuri.

'Mi-am petrecut în această sală douăzeci şi ceva de ani. Nu spun că nu am nostalgia acelor vremuri în care de aici ieşeau, pe bandă rulantă, medalii de aur. Aici se întâmplau miracole, aici veneau reporteri şi televiziuni din întreaga lume să înţeleagă ce înseamnă miracolul de la Deva. Deva devenise un pol de interes pe mapamond, toţi ştiau că aici se întâmplă lucruri extraordinare. Pentru noi, cei care am fost în sală, a reprezentat o experienţă de viaţă pe care nu cred că o poate înţelege decât cineva care va trece prin ceea ce am trecut noi', a completat Bellu.

Peste 300 de fetiţe din mai multe judeţe ale ţării au participat sâmbătă, la Deva, la preselecţia pentru viitoarele gimnaste, în cadrul campaniei 'Ţară, ţară, vrem campioane!', finanţată de Petrom în baza unui parteneriat public-privat. Selecţia a avut loc la sala olimpică din cadrul Colegiului Naţional Sportiv 'Cetate' Deva, iar fetiţele cu vârste cuprinse între 5 şi 8 ani au trecut prin mai multe teste specifice în urma cărora antrenorii vor putea aprecia dacă ele se vor putea pregăti pentru gimnastica de performanţă.

×
Subiecte în articol: octavian bellu romania potential gimnastica