x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriel Oprea, în Senat: Am cerut ridicarea imunităţii parlamentare şi abia aştept să mă prezint în faţa procurorilor

Gabriel Oprea, în Senat: Am cerut ridicarea imunităţii parlamentare şi abia aştept să mă prezint în faţa procurorilor

03 Feb 2016   •   11:11
Gabriel Oprea, în Senat: Am cerut ridicarea imunităţii parlamentare şi abia aştept să mă prezint în faţa procurorilor
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele UNPR, senatorul Gabriel Oprea, a declarat că se consideră nevinovat şi că le cere colegilor săi din Senat să îi ridice imunitatea parlamentară.

"Am trimis o scrisoare Senatului prin care am cerut ridicarea imunităţii parlamentare. Aşa mi s-a părut corect. Este o plângere. Procurorii, ca întotdeauna, în orice caz al unui cetăţean din România, trebuie să o soluţioneze. Eu ştiu că mi-am făcut datoria, nu am cerut nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de Interne. Mă consider nevinovat şi abia aştept să mă prezint în faţa procurorilor ca să rezolv această problemă", a declarat Oprea, miercuri, înainte de începerea şedinţei plenului Senatului.

Acesta a adăugat că este "o zi mai specială" pentru el.

Senatul discută, miercuri, solicitarea Justiţiei formulată în cazul fostului vicepremier şi ministru de Interne, senatorul UNPR, Gabriel Oprea.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.

Conform DNA, una dintre infracţiunile de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane şi materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoţirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliţiei rutiere.

Cea de a doua infracţiune de abuz în serviciu are legătură cu încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general ar fi beneficiat în mod nelegal de coloană oficială.

Sursa: Agerpres

×