x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban cere introducerea mai multor spitale în structura COVID sau suport-COVID

Orban cere introducerea mai multor spitale în structura COVID sau suport-COVID

28 Oct 2020   •   21:26
Orban cere introducerea mai multor spitale în structura COVID sau suport-COVID

Premierul Ludovic Orban a cerut, miercuri, în ședința de Guvern, să se mai introducă spitale în structura COVID sau suport-COVID și să crească și capacitatea de tratare în secțiile de terapie intensivă.

„Părerea mea este că trebuie să fim pregătiți să mai introducem spitale în structura de spitale COVID sau spitale de suport-COVID pentru a crește capacitatea de tratare în secțiile de terapie intensivă”, a spus premierul Ludovic Orban, în ședința de Guvern.

Acesta i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, o reevaluare a situației spitalelor din București, unde sunt disponibile paturi de ATI, dar stau nefolosite.

„Astea trebuie gândite rapid. Mâine (joi – n.r.) va depune jurământul domnul primar general (Nicușor Dan – n.r.) și o să am o discuție cu domnul primar general. Trebuie făcută o ședință operativă și luate decizii legate de București, că avem 35 de spitale în București. Nu putem să stăm să mutăm bolnavi din București, că nu vrea directorul de la ASSMB să ne susțină în pregătirea și creșterea capacității de tratare. Bucureștiul de urgență trebuie rezolvat, și Malaxa și toate celelalte structuri pe care le-am gândit în dispozitivul de luptă anti-COVID. La Pipera trebuie crescută capacitatea. Sunt 500 de paturi și funcționează 100”, a spus premierul.

Acesta a cerut ca, în maximum 72 de ore de la solicitare, să fie crescută capacitatea în secțiile ATI din zonele unde este creștere a numărului de cazuri de COVID-19.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ludovic orban