x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ordonanța Militară 10: Unii vârstnici pot ieși din casă indiferent de oră. Relaxarea, graduală

Ordonanța Militară 10: Unii vârstnici pot ieși din casă indiferent de oră. Relaxarea, graduală

27 Apr 2020   •   19:23
Ordonanța Militară 10: Unii vârstnici pot ieși din casă indiferent de oră. Relaxarea, graduală
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, luni, că prin conținutul Ordonanței Militare nr. 10, sunt categorii de persoane vârstnice care pot ieși din locuințe indiferent de oră.

Ministrul Marcel Vela a anunțat că o categorie de persoane de peste 65 de ani vor putea ieși din casă indiferent de oră.

„În curând ne vom apropia de normalitate. Știu că a fost greu, că ne este greu, dar cu toții avem același obiectiv: să întărim protecția în fața acestui inamic. O veste bună pentru persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani este că circulația este permisă în afara locuinței și a gospodăriei. Astfel, indiferent de intervalul orar, pot circula în afara locuinței persoanele peste 65 de ani, în următoarele condiții: deplasare în interes profesional; în situația în care au nevoie de asistență medicală care nu poate fi rezolvată de la distanță, pentru activități agricole”, a spus Marcel Vela.

În aceeași Ordonanță Militară se prevede un nou program orar pentru alte categorii de persoane de peste 65 de ani.

„De la 7 la 11 și de la 19.00 la 21.00 sunt permise deplasările pentru asigurarea de bunuri, pentru motive justificate - cum ar fi asistența unui minor sau a unei alte persoane în vârstă, pentru verificarea motivelor deplasărilor se aplică dispozițiile Ordonanței Militare nr. 3 și a prevederilor din această ordonanță cu privire la prevenirea răspândirii virusului”, a mai spus Vela.

Relaxare graduală

Marcel Vela a mai spus că relaxarea după 15 mai va fi graduală și a făcut apel la populație să dea dovadă de responsabilitate.

Vela a declarat că relaxarea după data de 15 mai va fi una graduală și este nevoie în continuare de responsabilitate.

„Mulți dintre dumneavoastră m-au întrebat cum va arăta relaxarea de după 15 mai. Vă răspund acum, public: relaxarea va fi graduală, iar după data de 15 mai trebuie să fim cu atât mai responsabili în ceea ce privește respectarea regulilor. Știu că se apropie data de 1 mai, că vremea este frumoasă și ne face să ne gândim la o plimbare în parc sau la concediu, dar în același timp este momentul să ne analizăm prioritățile și să ne dăm seama de ce ceea ce contează cu adevărat: sănătatea și protejarea atât a noastră, cât și a celor dragi”, a spus ministrul de Interne.

Vela a dar asigurări că MAI și toate structurile partenere nu se vor relaxa în această perioadă.

„Sunt sigur că veți da dovadă în continuare de responsabilitate, de implicare, de solidaritate și de patriotism”, a mai spus ministrul de Interne.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Marcel Vela