x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ornamentele de Sărbători vor fi aprinse pe 5 decembrie în Capitală: "Măcar oraşul să-i facă să mai zâmbească pe bucureşteni"

Ornamentele de Sărbători vor fi aprinse pe 5 decembrie în Capitală: "Măcar oraşul să-i facă să mai zâmbească pe bucureşteni"

20 Noi 2012   •   16:01
Ornamentele de Sărbători vor fi aprinse pe 5 decembrie în Capitală: "Măcar oraşul să-i facă să mai zâmbească pe bucureşteni"
Sursa foto: Alexandra Pandrea/Intact Images

Luminile de sărbători vor fi aprinse în Bucureşti în seara zilei de 5 decembrie, de Sfântul Nicolae, a anunţat marţi primarul Sorin Oprescu. Reprezentanţii municipalităţii spun că ornamentele vor avea în total aproximativ 2,7 milioane de beculeţe.

"Luminiţelor le dăm drumul de sărbători, în seara de 5 spre 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, astfel încât măcar oraşul să-i facă să mai zâmbească pe bucureşteni, căci unii dintre ei au uitat să o mai facă. Poate că este prea puţin, poate că o să fie mai modest ca în alţi ani, în orice caz, este făcut cu respect şi cu dragoste faţă de ei", a declarat edilul-şef al Capitalei.

Oprescu a mai spus că, tot cu ocazia sărbătorilor de iarnă, municipalitatea va instala brazi şi în Piaţa Unirii, şi în Piaţa Universităţii şi speră ca bucureştenii să-i aducă pe cei mici în centrul oraşului încă din dimineaţa zilei de 5 decembrie.

Potrivit lui Sorin Oprescu, începând de anul acesta, pe domeniul public din toate cartierele vor fi date, "în mod organizat", autorizaţii pentru organizarea târgurilor cu specific de iarnă.

Şi pentru Ziua Naţională au fost dispuse deja măsuri, în cadrul unui comandament pentru "un Bucureşti foarte curat, plin de drapele naţionale". "Vreau să aranjăm Bucureştiul aşa cum trebuie de Ziua Naţională", a mai spus Oprescu.

×