x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ovidiu Silaghi, la DNA. Fostul ministru este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi luare de mită

Ovidiu Silaghi, la DNA. Fostul ministru este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi luare de mită

12 Sep 2013   •   09:53
Ovidiu Silaghi, la DNA. Fostul ministru este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi luare de mită
Sursa foto: Liviu Adascalitei
UPDATE 11:27 - Ovidiu Silaghi a declarat joi, la ieşirea de la DNA, că a citit înştiinţarea de urmărire penală din dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă, dar deocamdată nu a văzut probele, precizând că este membru al PE din 5 septembrie, dar vine la DNA pentru că vrea să clarifice problema.

Întrebat dacă procurorii menţin acuzaţia că a primit 200.000 de euro de la Nelu Iordache pentru a interveni la persoane cu funcţii de decizie din CNADNR în sprijinul unui contract al firmei omului de afaceri, fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi a spus că acuzaţia este nefondată, pentru că este absurd să primeşte bani ca să rezreziliezi un contract care deja era reziliat.
---------------------------------

Ovidiu Silaghi s-a prezentat, în această dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Procurorii DNA au decis începerea urmăririi penale împotriva fostului ministru al Transporturilor. Silaghi este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită.

Procurorii susţin că Ovidiu Silaghi, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache deschiderea, de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de omul de afaceri, a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa. Silaghi i-ar fi promis în schimb lui Nelu Iordache derularea contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu CNADNR, structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Totodată, procurorii susţin că Silaghi Ovidiu Ioan a primit de la aceeaşi persoană suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu funcţii de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

×