x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator (P) Pentru o dantura sanatoasa, trateaza la timp boala parodontala la clinica Dr Leahu

(P) Pentru o dantura sanatoasa, trateaza la timp boala parodontala la clinica Dr Leahu

19 Sep 2017   •   11:04
(P) Pentru o dantura sanatoasa, trateaza la timp boala parodontala la clinica Dr Leahu

In societatea contemporana, felul in care ne prezentam este foarte important. De cele mai multe ori, nu avem timp pentru o a doua impresie, de aceea, trebuie sa aratam impecabil de fiecare data. Zambetul a devenit adevarata noastra carte de vizita. Conform ultimelor studii din domeniu, 93 la suta dintre persoanele intervievate au afirmat faptul ca primul lucru pe care il observa la interlocutorul lor este dantura.

O dantura frumoasa si sanatoasa iti ofera mai multa incredere in fortele proprii si astfel, ai un aer distins si totodata relaxat. Din pacate, nu toti ne preocupam asa cum ar trebui de dintii nostri. Din lipsa de timp, de interes fata de acest subiect sau de resurse materiale, ignoram orice tip de afectiune pana in momentul in care durerea devine insuportabila sau pana pierdem unul sau mai multi dinti.

Ceea ce nu realizam decat in momentul in care este prea tarziu, este faptul ca problemele de acest gen nu ne afecteaza doar imaginea, ci si sanatatea fizica si psihica. Infectiile dentare se pot agrava si se pot extinde in intregul corp, iar lipsa dintilor ne poate face sa ne izolam si chiar sa cadem in depresie, ajungand sa nu ne mai bucuram la fel de mult de viata.

 

Unul dintre inamicii principali ai dintilor nostri este boala parodontala, cunoscuta pentru publicul larg sub numele de parodontoza, care afecteaza anual aproximativ 9 din 10 romani. Desi multi considera ca aceasta afectiune nu este o amenintare majora la adresa sanatatii dentare, boala parodontala poate cauza inclusiv pierderea dintilor daca nu este tratata corespunzator la timp!

 

Spre deosebire de alte vremuri, in care era necesara extractia dintilor din zonele afectate, medicina a evoluat considerabil si astazi exista un numar mult mai mare de optiuni pentru a stopa evolutia acestei boli si pentru a scapa definitiv de ea.

In cadrul tuturor clinicilor Dr Leahu, dispunem de cele mai bune materiale si tehnologii de ultima generatie care ne vor ajuta sa diagnosticam corect afectiunea si sa o tratam eficient. Specialistii nostri, care au nenumarate cazuri rezolvate cu succes la activ, vor gasi cea mai buna solutie ca sa te bucuri din nou de un zambet frumos si functional.

 

Cum apare si cum se manifesta boala parodontala?

Principalele cauze care duc la aparitia bolii parodontale sunt tartrul si acumularea de placa bacteriana in spatiul dintre dinte si gingie, care afecteaza intreaga dantura si care, ulterior, duc la resorbtia osului menit sa sustina dintii. Insa acestia nu sunt singurii vinovati.

Printre factorii care favorizeaza aparitia bolii parodontale se mai numara:

 

- factori de mediu;

- factori genetici;

- factori endocrini;

- stilul de viata nesanatos;

- obiceiurile vicioase, cum ar fi fumatul sau consumul excesiv de alcool;

- alimentatia necorespunzatoare;

- nerespectarea regulilor de igiena orala.


Boala parodontala are trei faze:

1. gingivita -  in aceasta etapa, apar inflamatii la nivelul gingiei, care se manifesta prin modificarea culorii spre roşu violaceu si prin papile inflamate indepartate de pe dinţi. Mai pot aparea si alte simptome, cum ar fi: dureri, senzatie de prurit gingival si sangerari la periaj.

2. parodontita superficiala -  in aceasta etapa, poate aparea un miros neplacut al gurii, o usoara mobilitate a dintilor si o sensibilitate exagerata a dintilor la diferente de temperatura.

3. parodontita profunda – in aceasta etapa, boala evolueaza spre structurile profunde, gingia incepe sa se retraga si sa antreneze osul alveolar, dezvoltand asa-numitele pungi parodontale.

 

Cum se trateaza boala parodontala?

Tratamentul conceput sa trateze boala parodontala este unul ceva mai complex. Pentru a te bucura de rezultate excelente, este absolut necesar sa cooperezi cu medicul specialist si sa ii urmezi intocmai sfaturile.

Asa cum afirma Dr Ionut Leahu, manager al clinicilor Dr Leahu si specialist in implantologie, cu o vasta experienta in acest domeniu, boala parodontala este "o infectie prezenta in cavitatea bucala. Daca nu este tratata la timp, de aici pot aparea afectiuni la nivelul stomacului si al rinichilor. Scopul tratamentului parodontal este indepartarea bacteriillor si a tartrului si refacerea dimensiunilor normale ale santului gingival, astfel eliminandu-se definitiv cauzele care au dus la aparitia parodontitei. In stadiile avansate ale bolii, se poate recurge la tratamentul chirurgical: chiuretaj subgingival, gingivectomii, operatii cu lambou ori eventuale aditii osoase”.

 

Cum poti preveni sau trata la timp boala parodontala?

Ca sa fii sigur ca boala parodontala nu iti afecteaza dantura, trebuie sa respecti intotdeauna regulile de igiena orala si sa mergi de cel putin 2 ori pe an la consult la medicul dentist sau de fiecare data cand simti ca ceva nu este in regula cu dintii tai. Preventia este intotdeauna mai simpla decat tratarea bolii parodontale.

 

Mai mult, in cadrul oricarei clinici Dr Leahu, pentru doar 160 de Lei, beneficiezi de un intreg pachet de preventie a bolii parodontale, care consta in:
 

- o consultatie de specialitate (pentru a stabili situatia clinica),

- o radiografie (pentru a obtine informatii mai complexe si mai precise despre starea danturii tale). Radiografia este foarte importanta, deoarece ajuta medicul sa isi dea seama daca exista pierdere osoasa in jurul dintilor.

- o parodontometrie. Aceasta procedura consta intr-o serie de masuratori facute fiecarui dinte in parte, pentru a vedea daca este afectat, si in cazul in care este, pentru a determina cu precizie stadiul bolii parodontale.

 

Daca tii la sanatatea ta dentara si vrei sa ai mereu un zambet impecabil, vino acum in oricare dintre clinicile stomatologice Dr Leahu pentru a beneficia de o consultatie preliminara la unul dintre specialistii nostri. Acesta iti va intocmi un plan de tratament personalizat, care sa rezolve eficient problema ta.

Programeaza-te acum la 0374 475 555 si nu lasa boala parodontala sa iti afecteze viata! Cu ajutorul specialistilor din cadrul clinicilor Dr Leahu, poti avea dantura sanatoasa si impecabila pe care ti-o doresti!

×
Subiecte în articol: clinica Dr Leahu