x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-a citat în cazul Sabyc pe fostul şef al ANT

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-a citat în cazul Sabyc pe fostul şef al ANT

06 Aug 2009   •   00:00

Fostul şef al ANT, Victor Zota, este aşteptat, joi, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru a da declaraţii procurorilor DIICOT în cadrul cercetărilor pe care aceştia le fac privind modul în care a fost emisă autorizaţia în cazul clinicii de fertilizare Sabyc. Zota a fost citat pentru joi, susţine Mediafax, surse judiciare afirmând că iau în calcul posibilitatea ca acesta să nu se prezinte, deoarece este în concediu.



Procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Codruţ Olaru, a declarat că procurorii vor cerceta modul în care a fost emisă autorizaţia în cazul clinicii de fertilizare Sabyc. Surse judiciare au precizat, totodată, că procurorii DIICOT vor extinde ancheta în cazul clinicii Sabyc, urmând să fie cercetată şi fosta conducere a Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT) în legătură cu modul în care a fost emisă autorizaţia de funcţionare pentru centrul medical.

Ministerul Sănătăţii a dispus un control, în urma verificărilor fiind descoperite mai multe nereguli cu privire la emiterea unor autorizaţii de funcţionare, printre care şi cea pentru clinica Sabyc, motiv pentru care s-a decis, luni, demiterea lui Zota de la conducerea ANT. Fostul director al ANT a spune că instituţia pe care a condus-o şi Inspecţia Sanitară de Stat au arătat că centrul Sabyc poate funcţiona şi că pentru elaborarea unui ordin de ministru pentru acreditare este nevoie de şapte-opt luni.

Victor Zota a adăugat că personalul care a fost declarat de reprezentanţii clinicii "nu avea nicio legătură" cu medicii care activau de fapt, în clinică.

Fostul şef al ANT a mai declarat că îl va acţiona în instanţă pe secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Aurel Nechita, considerând că a fost demis ilegal de la conducerea agenţiei.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, preciza în 23 iulie, că va verifica motivele pentru care ANT a autorizat atât de târziu clinica, existând până în prezent doar câteva declaraţii în acest sens ale celor de la Agenţie.

Contactat telefonic, directorul ANT, Victor Zota, preciza atunci că nu are cunoştinţă despre faptul că în respectiva clinică lucrau medici israelini şi că atunci când a autorizat unitatea sanitară, medicii români care activau acolo aveau documentele care să le ateste pregătirea în acest domeniu.

×
Subiecte în articol: observator