x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parcul Herăstrău, în mâinile judecătorilor. Magistraţii de la CA au stabilit un nou termen pentru luna martie

Parcul Herăstrău, în mâinile judecătorilor. Magistraţii de la CA au stabilit un nou termen pentru luna martie

de Petru Zoltan    |    18 Feb 2015   •   17:33
Parcul Herăstrău, în mâinile judecătorilor. Magistraţii de la CA au stabilit un nou termen pentru luna martie

La Curtea de Apel Bucureşti a avut loc marţi primul termen în dosarul “Parcul Herăstrău”, în care Primăria Municipiului Bucureşti împreună cu Clubul de yachting Sportul Studenţesc, luptă pentru recuperarea unui teren de şapte hectare din parc, vândut ilegal de Biroul de Turism şi Tineret firmei Domino 95 Impex SRL, controlată de Bartolomeu Finiş. Acesta este cunoscut ca membru al grupului “Gaşca Nordului” din care mai fac parte Alexandru Bittner şi Adrian Petrache. Afacerile acestora s-au intersectat şi cu Dorin Cocoş, reţinut în dosarul “Microsoft”.

Avocaţii primăriei Capitalei şi al celor de la clubul de yachting au depus în susţinerea recursului mai multe înscrisuri printre care: ordonanţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie din care rezultă că s-a constatat săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave la data de 22.12.1999, când s-a emis Certificatul de atestare a dreptului de proprietate de către fostul ministru al Tineretului şi Sporturilor, Crin Antonescu, dar s-a împlinit termenul de prescripţie a faptei. S-a mai depus un istoric al dosarelor în care Liviu Vaclea, fost director general al BTT a fost inculpat pentru asocierile în participaţiune şi în care BTT are calitate de parte vătămată şi parte civilă. La acest termen a participat inclusiv primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Acesta nu a fost lăsat să ia cuvântul, dar a declarat că speră să redea bucureştenilor terenul “confiscat” de “Gaşca Nordului”.

Magistraţii de la Curtea de Apel au încuviinţat la solicitarea primăriei Capitalei şi a Clubului să transmită o adresă Guvernului României, pentru a se comunica nota de fundamentare, respectiv inventarul bunurilor aflate în patrimoniul actualei BTT. Aceeaşi obligaţie a fost stabilită şi în sarcina BTT S.A. În schimb, avocaţii părţilor adverse nu au solicitat nici un fel de probe, iar următorul termen va fi în martie.

“Nu pot să las parcurile şi nu pot să nu mă intereseze toate aceste lucruri, atâta timp cât spaţiul public s-a îngustat în ultimii 25 de ani”.
Sorin Oprescu, primarul Capitalei

×