x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Părinții români care șochează Spania. Au vrut să își vândă fiica pentru alcool, două oi, un porc și 3500 euro

Părinții români care șochează Spania. Au vrut să își vândă fiica pentru alcool, două oi, un porc și 3500 euro

21 Mar 2016   •   15:08
Părinții români care șochează Spania. Au vrut să își vândă fiica pentru alcool, două oi, un porc și 3500 euro

3.500 de euro, 100 de sticle de whisky, două oi și un porc. Acesta este prețul pe care doi părinți români stabiliți în Spania l-au cerut pentru fiica lor de 15 ani unui alt clan de conaționali din Asturias, astfel încât minora să se căsătorească cu băiatul lor de 16 ani.

 Cazul, descoperit de Serviciile Sociale și de Garda Civilă din localitate, a dus la descoperire unei întreagi rețele de români care se întinde din sudul până în nordul Spaniei și a împiedicat ca o altă minoră de 13 ani să treacă printr-o experiență similară.

Autoritățile au confirmat jurnaliștilor de la ABC că părinții fetelor au fost arestați pentru trafic de ființe umane, constrângeri și amenințări, dar în momentul de față sunt judecați în libertate. Cele două victime se află într-un centru pentru minori încă din ziua în care calvarul lor a fost adus la cunoștința oamenilor legii.

Investigațiile au putut fi demarate grație colaboratorilor din localitate. O persoană care a auzit discuții referitoare la situația în care se aflau fetele a contactat Serviciile Sociale ale municipiului. 

×