x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parlamentul, ședință solemnă cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la Revoluție

Parlamentul, ședință solemnă cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la Revoluție

23 Dec 2021   •   13:15
Parlamentul, ședință solemnă cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la Revoluție

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului s-a reunit, joi, în ședință solemnă cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989. Şedinţa de plen reunit a început cu un moment de reculegere pentru martirii Revoluţiei române.

„Vorbim cu multă timiditate despre cee ace românii au înfăptuit acum 32 de ani, şi anume schimbarea unui regim totalitar, care vreme de 45 de ani a condus această ţară, dar mai mult decât atât, a încălcat drepturile şi libertăţile cetăţenilor din România. Regimul dictatorial al lui Ceauşescu adusese întrega naţiunea la exasperare”, a spus deputatul PSD Adrian Solomon.

„Sute de mii de români au ieșit pe străzi, 1.166 dintre aceștia și-au pierdut viața în orașe declarate martir. E trist că nici până azi nu știm cine s-a făcut vinovat de aceste crime.. Fiecare renunțare la lupștă, fiecare zi de îndoială despre valorile democratice înseamnă uitarea eroilor și aruncarea în derizoriu a jertfei lor”, a spus Anca Dragu.

„Dumnezeu să-i ierte pe cei care au murit în Revoluția română și să ne ierte și pe noi că nu am făcut ce trebuie. (...) În România astăzi nu suntem independenți și se primesc ordine de la ambasade precum odinioară de la Moscova. Nu pentru asta au murit românii”, spune George Simion.

„Acest moment esențial în istoria României a fost triumful libertății, a fost triumful adevărului, al democrației și aș putea să enumăr multe alte valori. Singura țară din blocul estic care a avut parte de o revoluție sângeroasă a fost România”, a declarat ben Oni Ardelean.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: parlament revolutie