x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patru ani de la tragedia din clubul Colectiv, dar niciun vinovat

Patru ani de la tragedia din clubul Colectiv, dar niciun vinovat

30 Oct 2019   •   09:53
Patru ani de la tragedia din clubul Colectiv, dar niciun vinovat
Sursa foto: Adrian Manolache

Astazi se împlinesc patru ani de la tragedia din Colectiv în urma căreia şi-au pierdut viaţa 64 de oameni, scrie Antena 3. Până în acest moment, la patru ani de la Colectiv, nu a fost găsit niciun vinovat.

Ministerul Afacerilor Interne anunţa, în cursul nopţii de 30 spre 31 octombrie 2015, că 27 de persoane au murit şi 162 de persoane au fost spitalizate, în urma incendiului de la clubul Colectiv. Răniţii au fost transportaţi la spitalele Floreasca, de Arşi, Elias, Militar, ''Sf. Pantelimon'', Judeţean Ilfov, ''Sf. Ioan'', ''Bagdasar-Arseni'', Municipal, Colţea, ''Marie Curie'' şi "Grigore Alexandrescu".

Dintre persoanele rănite, 34 au fost transferate ulterior la clinici medicale din Austria, Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Israel şi Elveţia.

În 14 martie 2016 numărul persoanelor decedate a ajuns la 64. 

Preoţii de la Arhiepiscopia Bucureşti vor face o slujba de pomenire, iar diseară se va organiza un marş în Capitală în memoria victimelor.

În schimb, procesul în care sunt judecați cei care sunt considerați vinovați de tragedia de la Colectiv nu a trecut nici măcar în primă instanță. 

Ministrul propus la Interne, Marcel Vela, anunţă că va face anchetă pentru a stabili dacă salvatorii au intervenit conform procedurilor in noaptea tragediei din clubul Colectiv.

Scandal a reizbucnit la sfârşitul săptămânii trecute, după ce Libertatea a publicat imagini care au fost ascunse procurorilor şi opiniei publice.

×
Subiecte în articol: colectiv 4 ani