x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pavel Abraham: Dacă vorbeşte Marian Căpăţână, va fi o CATASTROFĂ! (VIDEO)

Pavel Abraham: Dacă vorbeşte Marian Căpăţână, va fi o CATASTROFĂ! (VIDEO)

12 Iul 2014   •   08:29
Pavel Abraham: Dacă vorbeşte Marian Căpăţână, va fi o CATASTROFĂ! (VIDEO)

Invitat în cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei", avocatul Pavel Abraham a vorbit despre noile înregistrări care au fost depuse în instanţă în dosarul Bercea-Băsescu. "Noi am depus o plângere în care îl acuzam pe domnul Mircea Băsescu de inducere în eroare a organelor judiciare, fostul denunţ calomnios în cazul care se instrumentează şi traficul de influenţă. Am înţeles că ar exista, tot din surse publice, nu oficial, că ar exista posibilitatea ca luni sau marţi să fie trimis în judecată pentru aceste fapte. Despre noile înregistrări pot să spun că sunt concludente, pertinente şi utile pentru a consolida probatoriul în cauză (...) Au fost presiuni ca noile imagini să nu apară", a spus avocatul, vineri, conform Antena3.

Potrivit avocatului Pavel Abraham, în înregistrările respective, "Marian Căpăţână a invocat numele lui Mircea Băsescu".

"Procurorul Iacobescu a spus, în 2011, că dacă vorbeşte Bercea, va fi nenorocire. Eu spun altceva: dacă vorbeşte Căpăţână, va fi o catastrofă. Atât pot să spun în momentul acesta", a adăugat avocatul Pavel Abraham.

Apărătorul familiei Bercea a spus că mai există şi alte înregistrări, în afară de cele care au fost depuse în instanţă.

Mircea Băsescu va fi trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, va fi trimis în judecată pentru trafic de influenţă. Potrivit Antena3, anchetatorii au decis că au destule probe şi trebuie să trimită această cauză în instanţă. Astăzi sau la începutul săptămânii viitoare, dosarul va fi trimis în judecată.

Pavel Abraham a declarat, joi, că va depune la DNA noi înregistrări, primite chiar de la fiica lui Bercea Mondial. Tot joi, au avut loc percheziţii în dosarul Bercea-Băsescu. Procurorii au descins la casa fiicei lui Bercea Mondial, Gabi Anghel, după ce au primit informaţii potrivit cărora Izaura Anghel ar fi dat rudelor o serie de documente.

Apărătorul lui Bercea Mondial a anunţat că a formulat un denunţ împotriva a doi procurori, pentru modul ilegal în care au soluţionat cazul la Constanţa şi a sesizat în acest sens şi Consiliul Superior al Magistraturii.

Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.
 
Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

×