x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pedeapsă cu suspendare în procesul "Mită la hidroelectrica"

Pedeapsă cu suspendare în procesul "Mită la hidroelectrica"

06 Dec 2013   •   17:44
 Pedeapsă cu suspendare în procesul "Mită la hidroelectrica"

Eugen Bradean a fost condamnat la trei ani cu suspendare in precesul'' Mita la Hidroelectrica''.
Eugen Brădean, fost director de marketing al companiei Hidroelectrica, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, în procesul în care a fost judecat pentru "ungerea" unui contract de vânzare de energie electrică în favoarea unei societăţi din Cluj.

Jurnalul Naţional a dezvăluit conexiunile grupului de la Cluj care acţiona pe piaţa energiei având susţinerea unor foşti şefi ai serviciilor secrete ale Ministerului de Interne şi SRI.
■ Citiţi: Ieri, copii de miliţieni,azi, «băieţi deştepţi». Grupul de la Cluj care vroia să “spargă” Hidroelectrica, bazat pe odrasle de generali

Mita pentru facilitarea contractului de energie în favoarea societăţii clujene se ridica la două milioane de euro şi urma să fie împărţită între mai multe persoane. Ioan Mihăilă, consilier al ministrului Energiei, arestat la rândul său în acest dosar, va fi judecat în 16 decembrie, cauza sa fiind disjunsă de procesul lui Brădean.

De remarcat faptul că presupusul mituitor a fost audiat doar în ancheta DNA.
Denunţătorul în acest dosar este Remus Vulpescu, şeful de cabinet al ministrului Finanţelor, care făcea parte din Consiliul de supraveghere al Hidroelectrica.

×
Subiecte în articol: mita la hidroelectrica