x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pedelist arestat în urma unei operaţiuni a DIICOT. Politicianul ar face parte dintr-o reţea de trafic de migranţi

Pedelist arestat în urma unei operaţiuni a DIICOT. Politicianul ar face parte dintr-o reţea de trafic de migranţi

02 Sep 2014   •   09:24
Pedelist arestat în urma unei operaţiuni a DIICOT. Politicianul ar face parte dintr-o reţea de trafic de migranţi
Sursa foto: pressalert.ro

Procurorii DIICOT Timișoara și poliţiştii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au reușit anihilarea uneia dintre cele mai puternice grupări de trafic de migranți care acționa în România, potrivit pressalert.ro.

Rețeaua era formată din cetățeni pakistanezi și români, fiind structurată pe trei paliere extrem de bine delimitate. Pakistanezii erau cei care se ocupau de racolarea clienților din toate centrele pentru refugiați din țară, aceştia având legături inclusiv în centre din Grecia sau Bulgaria. Reţeua era atât de bine cunoscută încât la serviciile sale nu apelau doar afgani sau pakistanezi, ci şi cetăţeni din Bangladesh, Siria, Camerun sau Somalia. Migranţii erau direcţionaţi  către membrii grupării din Bucureşti, care îi preluau, îi adăposteau pentru scurte perioade de timp în diferite locaţii. Transfugii erau, ulterior, scoși din țară de diverși transportatori români, care erau găsiți și plătiți prin intermediul mai multor suspecți din București, care aveau rol de „curea de transmisie”.

Cei care asigurau coordonarea între recrutatori şi transportatori erau Radu Iacob Mihai, care este membru în conducerea organizaţiei de tineret a PD-L sector 4, şi Onişcu Mădălin Cristian.

"Astfel, după o monitorizare de cinci luni de zile, procurorii DIICOT au strâns probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că suspecţii au constituit un grup infracţional organizat, care avea ca scop racolarea, adăpostirea, îndrumarea, călăuzirea şi transportul mai multor cetăţeni străini, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României către alte ţări din spaţiul comunitar.     Pentru aceste servicii migranţii plăteau de regulă sume de circa 1400-1600 de euro de persoană, veniturile obţinute de membrii grupării în urma activităţii infracţionale pe această linie fiind în acest mod considerabile. Din probatoriu rezultă ca şi mod de operare că membrii grupării se ocupau cu racolarea unor tineri afro-asiatici din Centrele de cazare a Imigranţilor din Timişoara, Giurgiu şi Bucureşti, pe care apoi intenţionau să-i transporte până la frontiera româno-ungară. Scopul membrilor reţelei era să îi treacă frontiera fie ascunşi în mijloace de transport, fie mergând pe jos, pe fâșia verde, urmând să îi preia apoi din Ungaria, destinaţia finală fiind ţări din Spaţiul Schengen", se arată în comunicatul DIICOT.

Citeşte tot comunicatul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism

×