x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie Boca

Pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie Boca

03 Mai 2015   •   19:42
Pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie Boca

Aproximativ 95.000 de oameni au fost în pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, în cele trei zile ale minivacanţei de 1 Mai, potrivit estimărilor oficiale ale Jandarmeriei Hunedoara.

"Sfârşitul de săptămână a adus un număr impresionant de pelerini care au trecut pragul Mănăstirii Prislop, numărul acestora fiind de aproximativ 95.000. Prin contribuţia adusă de forţele de ordine participante, jandarmi, poliţie rutieră şi echipaje SMURD, situaţia a fost gestionată corespunzător", a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, slt. Lucian Stoichiţoiu.

Măsurile de ordine şi siguranţă publică la Mănăstirea Prislop au fost asigurate de 30 de jandarmi. Aceştia au aplicat trei sancţiuni cerşetorilor aflaţi în zonă. De asemenea, echipajele de prim ajutor au acordat îngrijiri medicale pentru zece persoane care au acuzat probleme de sănătate.

Pe de altă parte, jandarmii hunedoreni au avut o perioadă încărcată în evenimente, deoarece în judeţul Hunedoara au avut loc mai multe manifestări publice, iar în anumite zone au fost mulţi turişti. În acest context, jandarmii au fost chemaţi în ajutorul a două femei care au rătăcit drumul spre cetatea Blidaru, din Munţii Orăştiei. Aflate la volanul unei maşini, cele două turiste au ajuns aproape de cetatea Sarmizegetusa Regia, unde au rămas blocate cu maşina într-un şanţ.

'Perioada 1-3 mai poate fi caracterizată ca fiind una liniştită, nefiind înregistrate tulburări grave ale liniştii şi ordinii publice', a precizat reprezentantul IJJ Hunedoara.  

×
Subiecte în articol: arsenie boca