x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Penitenciarul Colibasi - Medic atacat de un detinut

Penitenciarul Colibasi - Medic atacat de un detinut

05 Noi 2004   •   00:00

Un detinut transferat pe data de 20 octombrie de la Penitenciarul Timisoara la Spitalul Penitenciar Colibasi, pentru a fi tratat de tuberculoza, l-a atacat miercuri cu un cutit pe medicul care il consulta.

Mihai Bot, de 28 de ani, din Timisoara, este condamnat la 21 de ani de inchisoare pentru omor deosebit de grav si devenise extrem de nervos, dupa ce aflase ca iubita lui l-a parasit. Criminalul nu a pus nici o problema pana miercuri, cand a intrat in criza.

Doctorul George Rusnac se pregatea sa-l consulte pe Mihai Bot, cand puscariasul l-a luat ostatic punandu-i un cutit la gat. Arma confectionata artizanal dintr-o lingura o avea ascunsa intr-un buzunar. Dupa o ora si jumatate de discutii, timp in care i s-a permis sa dea telefon acasa, cativa gardieni l-au incoltit si l-au pus la pamant. Actiunea a fost coordonata dr. Cristian Burea, comandantul Spitalului Penitenciar Colibasi, cel care a dus tratativele. Detinutul Mihai Bot este tinut acum intr-o celula de maxima siguranta, iar pe numele lui s-a intocmit un nou dosar penal sub acuzatiile de ultraj si tentativa de omor. Medicul George Rusnac s-a ales cu o rana superficiala, care nu-i pune viata in pericol. Conducerea Spitalului Penitenciar Colibasi a declarat ca a fost o situatie tensionata si in acelasi timp penibila, dar care se mai intampla in sistemul de detentie. (Elly Carstea)

×
Subiecte în articol: observator