x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Senatorul Niculae Bădălău şi procurorul-şef Angela Niculae Eugenia, în dosarul de evaziune de 50 de milioane de euro. CSM a dat aviz pentru arestarea procuroarei

Senatorul Niculae Bădălău şi procurorul-şef Angela Niculae Eugenia, în dosarul de evaziune de 50 de milioane de euro. CSM a dat aviz pentru arestarea procuroarei

28 Oct 2013   •   08:12
Senatorul Niculae Bădălău şi procurorul-şef Angela Niculae Eugenia, în dosarul de evaziune de 50 de milioane de euro. CSM a dat aviz pentru arestarea procuroarei
UPDATE 12:05 - Senatorul Niculae Bădălău este audiat, la această oră, la sediul DNA. La intrarea în sediul Direcţiei, Bădălău a declarat că nu știe nimic despre acuzațiile care i se aduc și că are mulți prieteni, însă nu știe ca aceștia să aibă activități ilegale. Bădălău a mai spus că urmează să discute cu procurorii și va oferi mai multe informații în legătură cu acest caz la plecarea de la DNA.

UPDATE 11:15
- Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviințat percheziția domiciliară și a biroului, precum și reținerea și arestarea preventivă a Angelei Eugenia Nicolae - procuror șef al Biroului de Relații Internaționale și Programe - altele decât PHARE din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cererea de perchezitie şi arestare a procuroarei Nicoale a fost înaintată de Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de crupţie, condusă de Mariana Alexandru, fosta mână dreaptă a lui Papici.

UPDATE 10:52
- Senatorul suspectat că ar fi protejat gruparea de evaziune fiscală în care sunt cercetate peste 50 de persoane şi care ar produs un prejudiciu de 50 milioane de euro, este Niculae Bădălău, şeful PSD Giurgiu. El a fost condamnat pe vremea lui Nicolae Ceauşescu la 1 an de închisoare cu suspendare pentru furtul a 4 saci de grâu, faptă care ulterior a fost graţiată ceea ce i-a permis lui Bădălău să aibă cazier curat, devenind subprefect şi prefect de Giurgiu. Senatorul PSD a fost cercetat de ANI pentru o operaţiune cu terenuri. Fiul lui este cunoscut pentru escapadele din Dorobanţi.

Procurorul-şef implicat în reţeaua de evaziune fiscală este Angela Nicolae Eugenia, de la Biroul Cooperare Internaţională. Are proprietăţi în judeţul Giurgiu şi la Crevedia.

Niculae Bădălău a declarat pentru Antena3 că este citat pentru ora 14:00 la DNA. Citaţia i-a sosit în această dimineaţă, precizând că nu cunoaşte motivele. De asemenea, a spus că nu o cunoaşte pe procuroarea Angela Nicolae şi nici nu a auzit de ea. El a precizat că nu are probleme cu justiţia şi suspiciunea legată de declaraţia de avere pentru care a fost cerectat de ANI s-a rezolvat.

Niculae Bădălău a fost deputat şi în mandatul 2004-2008. Are o diplomă de inginer în construcţii şi o licenţă la Universitate Biotera, fiind şi doctor în economie.

UPDATE 10:30 - Direcţia Naţională Anticorupţie face percheziţii la un procuror şef suspectat de trafic de influenţă. Percheziţii au loc şi la sediul Parchetului General, potrivit Antena3. 

UPDATE 10:22 - Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat luni că sunt și alte persoane cu funcții importante implicate în dosarul în care se fac peste 160 de percheziții și în care prejudiciul este de peste 50 de milioane de euro.  "Da, sunt și alte persoane cu funcții importante, dar detalii vor putea fi oferite tot după ce se termină activitățile procedurale", a afirmat Kovesi la plecare de la sediul CSM.

"Se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de constituire într-un grup organizat, corupție, evaziune fiscală. Printre persoanele cercetate se află administratori de firme, avocați, angajați ai MFP, precum și alte persoane. Vor fi aduse la audieri 80 de persoane, din care aproximativ 50 vor fi puse sub învinuire și li se va aduce la cunoștință învinuirea. Prejudiciul estimat în cauză este de peste 50 de milioane de euro. S-au dispus măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului. O parte din bunuri vor fi identificate astăzi cu ocazia perchezițiilor", a precizat Kovesi.
-----------------------------------------

Un număr de 160 de percheziții au loc, luni, în București, Prahova, Giurgiu, Arad, Călărași, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 50 de milioane euro, fiind dispusă urmărirea penală a 50 de persoane, între care angajați ai Ministerului de Finanțe, avocaţi, administratori de firme.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție, luni dimineaţă au loc 160 de percheziții la sediile unor firme și locuințe din București și din județele Prahova, Giurgiu, Arad, Călărași și Ialomița, într-o cauză penală complexă privind infracțiuni de corupție și evaziune fiscală care implică un număr mare de persoane constituite într-un grup infracțional organizat.

Conform sursei citate, este vizată activitatea a peste 100 de firme românești și străine, persoanele implicate având calitatea de administratori de societăți comerciale români și străini, avocați, contabili, angajați ai Ministerului Finanțelor Publice.

Dintre persoanele implicate, în cazul a peste 50 s-a dispus începerea urmăririi penale.

Procurorii DNA mai spun că prejudiciul estimat în acest caz este de aproximativ 50 de milioane de euro.

La acțiune, procurorii sunt sprijiniți de ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (DGA), precum și de angajați ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, ai Inspectoratului General al Poliției Romane (IGPR) și ai Agenției Naționale de Administare Fiscală (ANAF). De asemenea, procurorii beneficiază de sprijinul Serviciului Român de Informații.


×