x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziții în București, Ilfov și Constanța, la evazioniști. Prejudiciu enorm prin metoda „carusel”

Percheziții în București, Ilfov și Constanța, la evazioniști. Prejudiciu enorm prin metoda „carusel”

21 Dec 2020   •   16:02
Percheziții în București, Ilfov și Constanța, la evazioniști. Prejudiciu enorm prin metoda „carusel”

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub conducerea unui procuror DIICOT, fac, luni, 17 percheziții în București și în județele Ilfov și Constanța, la persoane acuzate de evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la peste 27 de milioane de lei.

Anchetatorii au pus în aplicare 32 de mandate de aducere pentru persoanele bănuite, care vor fi auditate și se vor dispune măsuri legale.

Cercetările se fac atât la sediul DIICOT Central, cât și la sediul Inspectoratului General al Poliției Române - Direcția de Investigare a Criminalității Economice, pentru de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălarea banilor.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2010 - 2014, pe teritoriul României ar fi activat un grup infracțional organizat constituit din cetățeni turci, sirieni și români specializați în comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

„Membrii grupării ar fi efectuat importuri de produse zaharoase din Turcia la un preț subevaluat prin intermediul mai multor societăți comerciale cu un comportament tip fantomă, controlate de către aceștia, micșorând în acest fel valoarea taxelor vamale și a TVA-ului, la momentul efectuării operațiunilor de import. După efectuarea importului, gruparea ar fi utilizat metoda „carusel” pentru mărirea artificială a valorii produselor importate și crearea unui avantaj fiscal pe lanț pentru beneficiarul real al produselor importate”, spun polițiștii.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat de către gruparea infracțională este de peste 27.000.000 de lei.

La activități participă polițiștii Institutului Național de Criminalistică, Direcției de Investigații Criminale, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Constanța, Buzău, Vâlcea, Prahova, Ialomița, Giurgiu și Argeș.

La acțiune participă și jandarmii Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”.

(sursa: Mediafax)

×