x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii la Biblioteca Metropolitană, într-un dosar cu un prejudiciu de peste 5 milioane de lei

Percheziţii la Biblioteca Metropolitană, într-un dosar cu un prejudiciu de peste 5 milioane de lei

16 Sep 2014   •   09:11
Percheziţii la Biblioteca Metropolitană, într-un dosar cu un prejudiciu de peste 5 milioane de lei

Conducerea Bibliotecii Metropolitane este bănuită de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor că a cumpărat volume rare şi a falsificat documente în care erau menţionate achiziţii de cărţi obişnuite, au declarat marţi pentru Agerpres surse din Inspectoratul General al Poliţiei Române. Potrivit acestora, percheziţiile efectuate în această dimineaţă au inclus sediul din strada Mendeleev al Bibliotecii Metropolitane, iar în anchetă ar fi vizat şi directorul instituţiei.

Aceleaşi surse susţin că achiziţii de carte rară ar fi fost făcute prin intermediul unei fundaţii, din care ar fi făcut parte şi directorul instituţiei.

În acest dosar, poliţiştii efectuează mai multe percheziţii în Bucureşti şi în patru judeţe, 16 persoane fiind bănuite de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, conflict de interese şi fals în declaraţii.

IGPR precizează că la cele 18 percheziţii din Capitală şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa şi Teleorman participă 130 de poliţişti, 19 persoane urmând a fi duse la audieri.

"Prejudiciul estimat până în prezent depăşeşte 5 milioane de lei. În cauză s-a dispus prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra a 12 imobile evaluate la suma totală de 508.746 euro. Totodată, s-a instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri evaluate la suma de 5.485.000 lei", arată IGPR într-un comunicat.


×