x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii la Braşov, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 10 milioane de lei

Percheziţii la Braşov, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 10 milioane de lei

17 Feb 2016   •   11:30
Percheziţii la Braşov, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 10 milioane de lei

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Braşov, efectuează, miercuri, 45 de percheziţii în Capitală şi în judeţele Olt, Vâlcea, Giurgiu, Botoşani, Vrancea, Mureş, Sibiu şi Braşov, într-un dosar penal de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste 10.000.000 de milioane de lei, se precizează într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES de IPJ Braşov.

Percheziţiile se efectuează într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, prin neînregistrarea de venituri şi nedeclararea sursei impozabile şi nefuncţionarea la sediul social declarat.

De asemenea, vor fi puse în executare 27 de mandate de aducere, respectivele persoane urmând să fie duse la audieri.

Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2012-decembrie 2014, administratorul unei societăţi comerciale din judeţul Braşov ar fi efectuat achiziţii interne şi intracomunitare de materiale diverse, fără a le înregistra în evidenţele contabile. Astfel, societatea nu ar fi înregistrat venituri provenind din comercializarea mărfurilor, prejudiciind în acest mod bugetul de stat cu 10.160.649 de lei, precizează comunicatul.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale în acest caz, se mai arată în comunicatul de presă.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: perchezitii brasov evaziune fiscala