x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 25.000 de poliţişti, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri vor acționa de Crăciun

Peste 25.000 de poliţişti, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri vor acționa de Crăciun

24 Dec 2020   •   14:55
Peste 25.000 de poliţişti, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri vor acționa de Crăciun

Peste 25.000 de poliţişti, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri vor acţiona, în medie, zilnic, în perioada Crăciunului, a anunțat joi purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog.

Numărul angajaților MAI mobilizați în aceste zile este în creștere cu 4.000 față de anii trecuți. Efectivele MAI vor acționa în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice și a intervențiilor în situații de urgență, a precizat comisarul-șef.

Polițiștii, în echipe mixte cu jandarmi, polițiști locali, pompieri și cu reprezentanți ai Direcțiilor Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, vor efectua verificări în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și la terase sau restaurante, pentru a proteja sănătatea cetățenilor prin descurajarea organizării unor activități care ar putea contribui la răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Pe drumurile publice, poliţiştii rutieri vor acţiona, în trafic, folosind 270 de aparate radar, pentru prevenirea producerii unor accidente grave. Polițiștii vor beneficia de sprijinul elicopterelor Inspectoratului General de Aviație, care vor survola, mai ales, traseele pe care în mod obișnuit se înregistrează probleme în astfel de perioade.

În total, în perioada Crăciunului, Inspectoratul General de Aviație al M.A.I. este pregătit să execute cu 14 elicoptere misiuni de ordine și siguranță publică și misiuni aeromedicale, precum și să ofere sprijin pentru transportarea plasmei hiperimune și a pacienților confirmați cu COVID-19.

Pentru minivacanța de Crăciun, sunt mobilizați peste 5.000 de pompieri, care pot interveni atât pentru acordarea asistenței medicale de urgență, cât și pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite din partea cetățenilor.

La rândul lor, 250 de jandarmi montani vor fi prezenți zilnic pe traseele şi în stațiunile turistice, pentru a acorda sprijin persoanelor aflate în dificultate.

Aproximativ 3.900 de poliţişti de frontieră vor desfășura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control a zonelor de graniță. Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului și a numărului arterelor de control din punctele de frontieră, pe ambele sensuri, până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu alte autorități, au organizat peste 1.300 de acțiuni punctuale pentru a verifica dacă măsurile de protecție sanitară sunt respectate. Verificările au vizat aproximativ 7.500 de operatori economici, 208 operatori transport persoane și peste 13.500 de obiective de interes, dintre care 5.700 de restaurante, terase, fastfood-uri.

De asemenea, au fost verificate peste 86.800 de persoane.

Acțiunile de control au fost desfășurate de aproximativ 15.700 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și polițiști locali, precum și reprezentanți ai autorităților publice locale și de la Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și ANSVSA.

În urma verificărilor, au fost aplicate 6.520 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 1 milion de lei.

Peste 5.600 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind protecția individuală, carantina sau izolarea.

Alte 840 de persoane au fost sancționate pentru nerespectarea restricțiilor de circulație.

18 cetățeni au sunat la TelVerde 0800.800.165 pentru a semnala cazuri de nerespectare a regulilor de protecție sanitară. Sesizările au fost verificate la nivelul municipiului București și a 10 județe, fiind confirmate aspectele semnalate prin 5 dintre sesizări. De asemenea, au fost verificate alte 8 sesizări însoțite de imagini foto/video. Doar două au fost confirmate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: politia controale craciun