x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste patru milioane de tineri vor putea studia în străinătate datorită programului Erasmus+

Peste patru milioane de tineri vor putea studia în străinătate datorită programului Erasmus+

19 Noi 2013   •   18:44
Peste patru milioane de tineri vor putea studia în străinătate datorită programului Erasmus+

Erasmus+, noul program al UE pentru educaţie, formare, tineret şi sport, planificat să înceapă în ianuarie, a fost aprobat marţi, de Parlamentul European.

Programul, care se va desfăşura pe o perioadă de şapte ani şi care are ca scop stimularea dezvoltării competenţelor şi a capacităţii de inserţie profesională, precum şi sprijinirea modernizării sistemelor de învăţământ, de formare profesională şi pentru tineret, va beneficia de un buget de 14,7 miliarde de euro, cu 40% mai mare decât nivelurile actuale.

Peste patru milioane de persoane vor beneficia de sprijin pentru a studia, pentru a urma cursuri de formare profesională, pentru a munci sau pentru a desfăşura activităţi de voluntariat în străinătate, printre acestea numărându-se două milioane de studenţi din învăţământul superior, 650.000 de ucenici şi elevi din învăţământul profesional, precum şi peste 500.000 de tineri implicaţi în programe de schimb de experienţă sau de voluntariat în străinătate.

Din România, în jur de 80.000 de persoane au beneficiat de sprijin prin intermediul programului Erasmus în perioda 2007-2013.

Studenţii care intenţionează să urmeze un program complet de studii de masterat în străinătate, pentru care rareori sunt disponibile granturi sau împrumuturi naţionale, vor beneficia de o nouă schemă de garantare a împrumuturilor, gestionată de Fondul european de investiţii. Erasmus+ va oferi, de asemenea, finanţare pentru personalul din educaţie şi formare, pentru lucrătorii din domeniul tineretului şi pentru parteneriate între universităţi, colegii, şcoli, întreprinderi şi organizaţii non-profit.


×
Subiecte în articol: Erasmus+ invăţămănt