x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Planul pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Bucureştenii care împiedică hingherii să ridice maidanezi ar putea fi amendaţi

Planul pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Bucureştenii care împiedică hingherii să ridice maidanezi ar putea fi amendaţi

24 Apr 2014   •   18:13
Planul pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Bucureştenii care împiedică hingherii să ridice maidanezi ar putea fi amendaţi

Coordonatul ASPA, Răzvan Băncescu, a susţinut astăzi o declaraţie de presă referitoare la evoluţia Planului de măsuri pentru gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Bucureşti.

Acesta a explicat că numărul persoanelor muşcate a scăzut cu 74% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. Mai exact, dacă în luna martie a anului 2013 se înregistrau 836 de cazuri de persoane muşcate de câini fără stăpân, în luna martie a anului 2014 s-au înregistrat 217 astfel de cazuri.

Totodată, ASPA continuă programul municipal pentru sterilizarea câinilor cu stăpân, până în prezent fiind sterilizaţi gratuit, 5337 de câini. Alte măsuri ale ASPA menite să încurajeze adopţiile precum şi prevenirea abandonului vizează alocarea a peste 200 de locuri pentru câinii care vor putea fi adoptaţi la distanţă, adăpostul fiind situat la Mihăileşti, precum şi înfiinţarea, în cadrul adăpostului de la Pallady, a unui serviciu destinat persoanelor care deţin câini dar care, din diverse motive, nu-i mai pot îngriji. Această facilitate oferă o alternativă abandonului pe domeniul public a animalelor.

Răzvan Băncescu a mai declarat că, în viitorul apropiat, după ce vor fi supuse dezbaterii publice, vor fi introduse în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti o serie de proiecte menite să reglementeze gestionarea câinilor fără stăpân din Bucureşti.

Unul dintre aceste proiecte vizează stabilirea taxelor de revendicare, precum şi taxa de adopţie la distanţă. De asemenea, se va mai supune votului Consiliului General şi propunerea de amendare a obstrucţionării activităţii de ecarisaj, interzicerea hrănirii animalelor fără stăpân în Municipiului Bucureşti (mai ales că peste 50% din incidente s-au produs în zone unde câinii erau hrăniţi) precum şi interzicerea accesului sau tranzitării Capitalei cu animale neînregistrate în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân (RECS).

×