x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ploile au facut prapad in tara

Ploile au facut prapad in tara

16 Iun 2004   •   00:00

OBSERVATOR

Doua persoane au murit, sute de case au fost partial distruse si mii de hectare de teren agricol, inundate, in urma ploilor, grindinei si furtunilor care au afectat in ultimele zile mai multe judete.
CARMEN PLESA

In mai multe judete din Ardeal, Oltenia si Moldova, ploile si grindina au distrus gospodarii, terenuri agricole si infrastructura rutiera. O femeie din Harghita si-a pierdut viata dupa ce un copac s-a prabusit peste ea, iar o fetita din Neamt a murit inecata.

MOLDOVA. In judetul Bacau au fost afectate partial acoperisurile a 226 case si 23 anexe gospodaresti din 14 comune. Peste 8.000 hectare teren agricol au fost afectate in proportie de 20%-100%, 200 de hectare fiind acoperite de un strat gros de grindina. Au fost avariate partial trei linii electrice de medie tensiune cu 25 posturi de transformare. In judetul Iasi au fost distruse partial acoperisurile a 20 case din comuna Oteleni. Scoala din Rachiteni a ramas fara acoperis. In judetul Neamt au fost afectate peste 5.400 hectare de teren agricol, precum si 471 locuinte. In judetul Vaslui, au fost afectate 1.300 hectare teren agricol si au fost avariate doua linii electrice de medie tensiune cu 34 posturi de transformare.

ARDEAL. In Cluj, ploile abundente si scurgerile de pe versanti au produs pagube in patru locuinte, au dus la distrugerea acoperisurilor unor unitati comerciale, precum si la dispensarul si spitalul din comuna Cojocna. Portiuni din doua drumuri judetene au fost avariate. In judetul Harghita s-au produs pagube materiale in trei localitati - Odorheiul Secuiesc, Cristuru Secuiesc si Lupeni. In judetul Hunedoara au fost afectate unitati economice, elemente de infrastructura, terenuri agricole si gospodarii ale populatiei din 14 localitati si un cartier al municipiului Hunedoara.

OLTENIA. In judetul Dolj au fost afectate gospodarii si terenuri agricole din comunele Dragotesti, Farcasu, Teslui si Tuglui. In Gorj au fost avariate doua linii electrice, iar doua localitati au ramas fara legaturi telefonice. Material realizat cu sprijinul retelei de corespondenti a Jurnalului National
×
Subiecte în articol: judeţul observator