x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ploile torenţiale au făcut ravagii în mai multe zone din ţară: Zeci de case, inundate în Galaţi, Dâmboviţa, Arad şi Bacău

Ploile torenţiale au făcut ravagii în mai multe zone din ţară: Zeci de case, inundate în Galaţi, Dâmboviţa, Arad şi Bacău

24 Iul 2014   •   09:43
Ploile torenţiale au făcut ravagii în mai multe zone din ţară: Zeci de case, inundate în Galaţi, Dâmboviţa, Arad şi Bacău

Ploile torenţiale au inundat zeci de gospodării şi case din mai multe locuri ale ţării. În Galaţi, în Dâmboviţa şi Arad, străzile au devenit canale navigabile, iar râurile au ieşit din matcă şi au intrat în curţile oamenilor.

După 30 de minute de ploaie torențială, străzile din cartierul Valea Oraşului, din Galaţi, au ajuns, aseară, canale pe care apa depăşea o jumătate de metru, relatează Digi 24. Inundaţii au fost şi în comuna Voineşti din judeţul Dâmboviţa. În patru ore au cazut aici 70 de litri, cât pentru două saptamani. Inevitabil, curţile s-au transformat parcă în albii de râu.

În celălalt capăt al țării, la Zăbrani, un sat din judeţul Arad, au fost aceleaşi probleme. Casele oamenilor se află între două dealuri, aşa că apa s-a strâns în curţile a peste 30 de localnici. Viitura a inundat şi două drumuri comunale din apropiere.

75 de case şi 150 de gospodării au fost inundate și în judeţul Bacău. În ultimele 24 de ore a plouat cât pentru două luni.

Hidrologii au institut miercuri cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Botoşani, Iaşi, Bacău, Harghita şi Covasna, unde până joi se pot produce inundaţii locale, în urma scurgerilor pe versanţi, a viiturilor şi a creşterilor de debite. Avertizarea a intrat în vigoare miercuri, la ora 13.00 şi este valabilă până joi, la ora 13.00.

Astfel, potrivit avertizării cod portocaliu de inundaţii, pe râurile din bazinele hidrografice Jijia (judeţele Botoşani şi Iaşi), Trotuş (judeţele Harghita şi Bacău), Râul Negru (judeţul Covasna) se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide şi creşteri de debite şi niveluri care ar putea depăşi cotele de inundaţie.


×