x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ploile torenţiale continuă pănă joi

Ploile torenţiale continuă pănă joi

de Anca Ardeleanu    |    29 Mai 2007   •   00:00

Ploile torenţiale care au căzut duminică seară in căteva zone din ţară au făcut pagube de zeci de milioane de RON. Cele mai afectate judeţe au fost Arad şi Covasna, dar şi municipiul Bucureşti.





Ploile torenţiale care au căzut duminică seară in căteva zone din ţară au făcut pagube de zeci de milioane de RON. Cele mai afectate judeţe au fost Arad şi Covasna, dar şi municipiul Bucureşti.
In Covasna, ploile au fost insoţite de căderi de grindină, gheaţa fiind in unele locuri de mărimea unui ou de porumbel. Au fost distruse sute de hectare de culturi agricole, căteva drumuri judeţene au fost acoperite cu nămol, şi căteva podeţe au fost infundate. La Arad, ploaia torenţială de duminică seară a paralizat traficul rutier pe mai multe artere importante din municipiul reşedinţă de judeţ. De asemenea, in judeţ mai multe gospodării au fost inundate, iar văntul puternic a lăsat in beznă 30 de localităţi de pe Valea Mureşului. Nici Bucureştiul n-a fost ocolit de grindină şi, ca aproape de fiecare dată cănd plouă mai sănătos, traficul in căteva cartiere a fost intrerupt. Cele mai afectate au fost zonele Piaţa Sudului, Tineretului, Timpuri Noi şi Gara de Nord (Strada Polizu).
grindinĂ. In următoarele zile, vremea va fi instabilă in aproape toată ţara. Astăzi vor fi ploi pe arii extinse in majoritatea regiunilor, iar cantităţile de apă vor fi mai insemnate la deal şi la munte, unde este posibil să depăşească 25 l/mp. De măine, vor fi ploi indeosebi in sudul, vestul, nordul, dar şi centrul ţării, la deal şi la munte, afirmă Mihai Huştiu, meteorolog in cadrul ANM. Nu vor lipsi nici căderile de grindină. Văntul va avea unele intensificări ce pot lua aspect de vijelie. Treptat, temperaturile se vor apropia de valorile normale pentru această dată, astfel maximele vor fi cuprinse intre 28 şi 30 grade C. Joi, aria ploilor se va restrănge la nordul şi centrul ţării, dar şi la munte. In Capitală, măine, cerul va fi mai mult noros, seara şi noaptea vor fi averse şi descărcări electrice. Joi, cerul va deveni variabil, iar mercurul termometrelor nu va depăşi 28 de grade. In week-end aria precipitaţiilor se restrănge, ploile fiind prezente numai la deal şi la munte.

×
Subiecte în articol: observator