x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Plugar in ladite de struguri

Plugar in ladite de struguri

02 Feb 2004   •   00:00

Politistii de frontiera si vamesii au descoperit in acest week-end marfa de contrabanda (tigari, cosmetice) in valoare de aproape 90.000 de euro. Marfa, fara acte de provenienta, era destinata unor firme romanesti.

VAMA SCULENI. Intr- un camion plin cu struguri, autoritatile romane de la Vama Sculeni au descoperit 120 de baxuri de tigari moldovenesti de contrabanda, in valoare de un miliard si jumatate de lei, informeaza Inspectoratul General al Politiei de Frontiera. Vineri seara, un cetatean moldovean a incercat sa intre in Romania pe la Vama Sculeni, la volanul unui camion incarcat cu struguri, destinati unei firme romanesti. Camionul a fost verificat serios, politistii descoperind ascunse printre lazile cu struguri 120 de baxuri care contineau 37.500 de pachete de tigari marca "Plugarul", in valoare de 37.500 de euro. Tigarile au fost confiscate de vamesi, iar firma transportatoare a fost amendata cu 75 de milioane de lei. Cetateanului moldovean i s-a interzis intrarea in Romania pana la finalizarea anchetei.

VAMA BORS. Politistii de frontiera si vamesii bihoreni au descoperit intr- un camion care venea din Polonia si mergea spre Bulgaria o cantitate de produse cosmetice mai mare decat cea declarata in actele vamale, valoarea marfii in plus ridicandu-se la 50.000 de euro. Autoritatile de la granita romana aveau informatii referitoare la marfa transportata in camion, astfel ca autovehiculul a fost verificat amanuntit, decoperindu-se, in plus fata de marfa declarata, 250 de colete cu produse cosmetice. Marfa nedeclarata in documentele de insotire va fi confiscata de autoritatea vamala, conform legii, amenda contraventionala in aceasta situatie fiind de 50 de milioane de lei (1.250 de euro).

×
Subiecte în articol: observator