x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliția efectuează 26 de percheziții la persoane bănuite de deținere ilegală de arme

Poliția efectuează 26 de percheziții la persoane bănuite de deținere ilegală de arme

15 Dec 2021   •   08:40
Poliția efectuează 26 de percheziții la persoane bănuite de deținere ilegală de arme

Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Poliția Romană, coordonează o acțiune, la nivel național, privind nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, în cadrul căreia vor fi efectuate 26 de percheziții domiciliare, anunță Poliția Română.

Polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Romane, sub coordonarea procurorilor de caz, cu sprijinul polițiștilor din cadrul structurilor teritoriale de profil, efectuează 11 percheziții domiciliare, în județele Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinți și Suceava, pentru scoaterea din circuitul ilegal a unor arme de foc supuse autorizării, deținute ilegal.

De asemenea, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, polițiștii structurilor teritoriale de profil din cadrul inspectoratelor de poliție județene Prahova, Arad, Ilfov, Cluj, Vrancea, Brăila și Gorj efectuează 15 percheziții domiciliare, pentru administrarea probatoriilor, din dosarele penale instrumentate ce au ca obiect săvârșirea infracțiunilor la regimul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase.

Acțiunea beneficiază de sprijinul specialiștilor criminaliști ai Institutului Național de Criminalistică și al luptătorilor S.I.A.S. din cadrul I.G.P.R. și S.A.S. I.P.J. Ilfov.

Activitățile desfășurate vizează administrarea probatoriilor în dosarele penale instrumentate la nivelul Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, privind săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: perchezitii