x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Politica la Zoo

Politica la Zoo

24 Sep 2004   •   00:00

Scandal ieri la sedinta Consiliului General al Primariei Capitalei. Consilierii PSD i-au reprosat primarului general, Traian Basescu, ca a facut schimbari pe motive politice. Trei directori au fost schimbati din functie.

MONICA ANDREI

Toate scaunele din sala de consiliu de la Primaria Capitalei au fost ieri ocupate atat de consilierii generali si de subalterni ai lui Basescu, cat si de taximetristi si transportatori veniti sa protesteze fata de ultimele decizii luate de primarul general. La sedinta au vrut sa participe si locuitorii din zona Garii Basarab pentru a-si exprima nemultumirile fata de pasajul ce urmeaza sa fie construit in zona. Basescu insa nu le-a permis accesul in sala. Ei au stat la usa municipalitatii cateva ore pana cand o parte dintre participantii la sedinta s-au plictisit si au parasit sala.

Pe ordinea de zi au fost trecute initial 48 de proiecte de hotarari, insa au ramas in discutie doar jumatate, restul fiind scoase chiar de Basescu pe motiv ca sunt prea multe.

REPROSURI. Spiritele s-au incins atunci cand s-a propus schimbarea din functie a lui Aurel Tane, directorul Administratiei Gradinii Zoologice, si inlocuirea lui cu Ancuta Elena Oprea.

"Actualul direct nu avea pregatirea necesara unui director de gradina zoologica. Am luat aceste decizii pentru a stopa furturile", a spus Basescu. Replicile dure intre primarul general si consilierii PSD au continuat timp de cateva minute. Cei din partidul de guvernamant reprosandu-i lui Basescu ca inainte sa faca schimbari trebuia sa organizeze concurs pentru acele posturi.

"Schimbati toti directorii pentru ca aveti obligatii! Noi avem informatii ca noua di-rectoare de la Gradina Zoologica este nepoata doamnei Bugeanu (n.r. - directoarea Directiei Resurse Umane din cadrul Primariei Capitalei)", a strigat Doru Giugula, consilier PSD. Lucru insa infirmat chiar de Iosefina Bugeanu, prezenta la sedinta. Scandalul in jurul acestui subiect a continuat mai ales ca proiectul de hotarare a fost votat de doua ori. Prima oara s-a votat la comun si proiectul a trecut, consilierii Aliantei PNl-PD fiind majoritari, a doua oara s-a votat secret, iar rezultatul a fost acelasi. In final, ca intr-o piesa de Caragiale, consilierii PSD au spus ca hotararea este ilegala pentru ca s-a votat de doua ori in aceeasi sedinta.

INLOCUIRI. A urmat un alt subiect fierbinte, inlocuirea din functia de director al RATB al lui Traian Neghirla cu Gheorghe Aron, actualul director tehnic de exploatare al regiei. Basescu si-a facut numarul si de data asta spunand ca Neghirla a data dovada de ineficienta si era necesara schimbarea lui. "Am venit la judecata. Nu mi s-a reprosat nimic pana acum", a spus Neghirla imediat dupa ce a auzit cele spuse de Basescu. Si aceasta hotarare a trecut. Ultimul director demis pe ziua de ieri a fost cel de la Cimitire si Crematorii, preotul Radu Dumitru fiind inlocuit cu Dragos Tanasescu. Fericitul posesor al scaunului de director la Cimitire nu s-a aratat foarte incantat de functia primita. Pana la inchiderea editiei, sedinta nu luase sfarsit.

PROMOVARE. Dragos Tanasescu este noul director al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor
  • DEMIS. Traian Neghirla nu mai ocupa de ieri scaunul de director general al RATB
  • ×
    Subiecte în articol: basescu observator director