x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pompierii au cărat apă potabilă în comuna Schitu, afectată de indundaţii

Pompierii au cărat apă potabilă în comuna Schitu, afectată de indundaţii

de Agerpres    |    17 Apr 2014   •   18:18
Pompierii au cărat apă potabilă în comuna Schitu, afectată de indundaţii

Pompierii au transportat joi apă potabilă pentru cetăţenii din comuna Schitu unde au avut loc inundaţii şi apa din fântâni ar putea fi poluată, decizia distribuirii apei potabile către populaţie fiind luată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Cornel Gogolan, a fost transportată în Schitu cantitatea de 3.000 de litri de apă achiziţionată cu sprijinul Consiliului Judeţean. Apa va fi distribuită localnicilor din Schitu joi şi vineri, în condiţiile în care Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a interzis consumul de apă din fântânile publice până când acestea nu vor fi igienizate.

Ploile căzute joi în judeţul Olt au determinat inundaţii în gospodăriile populaţiei (curţi şi grădini) din satele comunei Schitu şi în câteva curţi din localităţile Perieţi şi Valea Mare.

Pompierii au intervenit cu motopompe pentru asanarea apei din gospodăriile inundate din Perieţi şi Valea Mare. În comuna Schitu, apa pârâului Iminog, dar şi cea scursă de pe versanţi a inundat în prima parte a zilei peste 130 de curţi şi grădini, însă în a doua parte apa s-a retras din majoritatea gospodăriilor inundate şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt a intervenit cu utilaje pentru crearea unor breşe astfel încât apa din curţi şi grădini să se poată scurge.

DSP Olt a prelevat probe de apă din fântânile din comuna Schitu şi cele poluate vor fi igienizate în următoarele două zile.

×