x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta acuză Guvernul Cioloș de nerespectarea constituirii stocurilor de iarnă: "Doar Dumnezeu ne poate salva de vremea rea"

Ponta acuză Guvernul Cioloș de nerespectarea constituirii stocurilor de iarnă: "Doar Dumnezeu ne poate salva de vremea rea"

de Antena 3    |    11 Ian 2017   •   12:20
Ponta acuză Guvernul Cioloș de nerespectarea constituirii stocurilor de iarnă: "Doar Dumnezeu ne poate salva de vremea rea"
Sursa foto: Victor Ponta

Victor Ponta acuză Guvernul Cioloș de nerespectarea constituirii stocurilor de iarnă, ceea ce înseamnă infracțiune. Fostul Premier al României este de părere că numai o minune poate salva România de vremea rea.

''Pana sa gasim cele 10 miliarde RON pierdute de Ciolos si Ghinea o sa inghetam in case - la propriu! Daca vremea nu se schimba dupa 15 ianuarie vom ramane doar cu lemne de incalzire (si gaze din Rusia la megapret)!

Conform Legii Energiei exista obligativitatea constituirii stocurilor de iarna - nerespectarea acestor prevederi este infractiune!!! Imi amintesc cum in 2012-2015 faceam sedinta cu ministrii si managerii companiilor si ii amenintam cu raspunderea penala!!! Dar in 2016 Guvernul Tehnocrat a fost preocupat de alegeri si nu de stocuri!!!

Am fost avertizat inca din 15 decembrie 2016 ca, raportat la iarna 2015-16 (cand am facut noi stocurile care au ajuns la limita in Martie), rezervele de gaze, carbune, pacura sunt la maxim 60%!!! Iar raportarile au fost pur si simplu fictive!!!

A venit frigul si dupa doar o saptamana apa pentru hidrocentrale nu poate fi folosita/ gazele se termina in maxim 48 de ore (extragerea din depozite nu poate fi facuta rapid din cauza vremii)/ Centrala Nucleara de la Cernavoda a oprit deja un grup/ toata povara a cazut pe CE Hunedoara si CE Oltenia (pe care Tehnocratii tot s-au chinuit sa le bage in insolventa si faliment)!!! Insa si aici stocurile raportate pe hartie se dovedesc fictive !!!

Angajatii de la CE Oltenia mi-au spus ieri ca stirea conform careia s-au oprit doua grupuri de la Turceni din motive tehnice este o minciuna! In realitate s-a terminat carbunele si nu poate fi scos altul pentru ca s-au facut disponibilizari recente si nu are cine sa munceasca!!!

Doar Dumnezeu ne poate salva in Ianuarie, daca opreste vremea rea! In Februarie cred, insa, ca si Bunul Dumnezeu va fi depasit!

P.s. - o intrebare retorica : eu sunt "penal" cercetat de DNA pt un presupus prejudiciu de 51.000 ron in 2007-2008!!! Credeti ca pentru absenta a 10 miliarde de RON din Bugetul din 2016 va fi cineva "penal"? Dar pentru nerespectare Legii Energiei prin neconstituirea stocurilor de iarna in 2016-2017 ??? Intrebarea e retorica - avem "Stat de Drept"!'', a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

×