x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poroşenko, în vizită la Casa Albă. Preşedintele ucrainean va rosti un discurs în faţa Congresului SUA

Poroşenko, în vizită la Casa Albă. Preşedintele ucrainean va rosti un discurs în faţa Congresului SUA

18 Sep 2014   •   10:52
Poroşenko, în vizită la Casa Albă. Preşedintele ucrainean va rosti un discurs în faţa Congresului SUA
Sursa foto: publika.md

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a sosit la Washington în prima sa vizită oficială în Statele Unite ale Americii. Liderul de la Kiev va fi primit astăzi de Barack Obama la Casa Albă și va rosti un discurs în fața Congresului SUA.

Potrivit jurnal.md, Poroșenko intenționează să pledeze cu fermitate pentru ca țara sa să obțină statut special de aliat non-membru al NATO.

"Această întâlnire este un simbol clar pentru toată lumea și mai ales pentru poporul ucrainean. Fotografia lui Petro Poroșenko stând în Biroul Oval valorează cât o mie de cuvinte”, a declarat Josh Earnest, secretarul de presă al Casei Albe.

Așteptat la Casa Albă la începutul după-amiezii, liderul de la Kiev, care vorbește fluent limba engleză, își va începe vizita la Washington cu un discurs solemn pronunțat în fața camerelor reunite ale Congresului american - Camera Reprezentanților și Senatul.

Se așteaptă ca Petro Poroșenko să formuleze o cerere privind creșterea ajutorului economic pentru ca țara să facă față unei perioade extrem de dificile pe care o traversează în prezent. Conform celui mai pesimist scenariu, Ucraina ar avea nevoie de un ajutor suplimentar de 19 miliarde de dolari până în 2015, a avertizat FMI.

×