x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Povestea profesorului român care a ajuns în topul cercetătorilor din SUA

Povestea profesorului român care a ajuns în topul cercetătorilor din SUA

31 Oct 2014   •   08:01
Povestea profesorului român care a ajuns în topul cercetătorilor din SUA

Roxana Geambaşu este unul dintre românii cu care ne putem mândri. Cercetător în domeniul confidenţialităţii datelor online şi profesor la Universitatea Columbia din SUA, românca a contribuit la realizarea a două sisteme importante "XRay" şi "Vanish", proiecte care au propulsat-o în carieră şi care au ajutat-o să fie inclusă pe lista "Brilliant 10".

Roxana Geambaşu are 32 de ani şi este din Ploieşti, judeţul Prahova. De profesie cercetător în domeniul confidenţialităţii datelor online, Roxana a plecat din anul 2005 în Statele Unite ale Americii pentru a urma doctoratul la Universitatea din Washington. În 2011 a primit însă un post de profesor la Universitatea Columbia şi a rămas acolo.

Citeşte şi Un academician român propune NASA un proiect care ar revoluţiona siguranţa astronauţilor


"Am vrut să urmez un doctorat şi am considerat că programele din SUA mi s-ar potrivi mai bine decât cele din România sau Europa la acel moment. Am fost acceptată la Universitatea din Washington în 2005. După terminarea doctoratului în 2011 am avut ocazia de a lucra ca profesor la Universitatea Columbia. Aşa că am rămas în SUA", a declarat, pentru RomaniaTV.net, Roxana Geambaşu.

Citeşte şi Un cercetător român, inventatorul ambalajului antimicrobian natural

Munca şi efortul depus de-a lungul timpului nu au rămas nerăsplătite, iar românca a fost inclusă pe lista "Brilliant 10", a revistei Popular Science, un top care include tineri cercetători sau antreprenori care sunt consideraţi foarte promiţători de către comunităţile lor.

Citeşte întreaga poveste a profesoarei române pe RomâniaTV.net.

×