x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Predescu, judecător CCR: Referendumul trebuia validat. Au participat mai mult de jumătate din votanţii reali (VIDEO)

Predescu, judecător CCR: Referendumul trebuia validat. Au participat mai mult de jumătate din votanţii reali (VIDEO)

22 Aug 2012   •   07:20
Predescu, judecător CCR: Referendumul trebuia validat. Au participat mai mult de jumătate din votanţii reali (VIDEO)

Judecatorul CCR Ion Predescu a declarat, in aceasta dimineata, la intrarea in sediul Curtii Constitutionale, ca referendumul trebuia validat intrucat persoanele care au participat la vot au reprezentat mai mult de jumatate din votantii reali, respectiv jumatate din 14,5 milioane.

"In raport cu populatia tarii, aplicand cifra care este de 18,3 la suta a minorilor, aproape patru milioane, raman 17. Din 17 milioane scazand pe cei care au domiciliu si resedinta legala in strainatate raman circa 14,5 milioane. Sunt cifre exacte, matematice care m-au determinat sa sustin punctul de vedere pe care l-am si votat", a afirmat Predescu.

Predescu a mai spus ca referendumul ar fi trebuit validat de catre Curtea Constitutionala, insa nu s-a tinut cont de cifrele transmise de catre Guvern. "Cifrele sunt limpezi, sunt clare, sunt precise, asta este", a mai sustinut judecatorul CC. "Cei 8,5 milioane prezenti la vot reprezentau cifra corespunzatoare a 17 milioane, ori la noi nu erau 17 milioane, ci mult mai putin cetatenii cu drept de vot", a mai spus Predescu.

×