x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prefectul judeţului Vaslui a solicitat ajutorul armatei pentru deblocarea DN24 A. Ministrul de Interne promite sancțiuni

Prefectul judeţului Vaslui a solicitat ajutorul armatei pentru deblocarea DN24 A. Ministrul de Interne promite sancțiuni

16 Dec 2012   •   11:17
Prefectul judeţului Vaslui a solicitat ajutorul armatei pentru deblocarea DN24 A. Ministrul de Interne promite sancțiuni

Prefectul Radu Renga a solicitat duminică Unităţii Militare 176 din Huşi să intervină cu utilaje pentru deblocarea DN 24 A, care face legătura dintre judeţele Iaşi şi Vaslui. Drumul este blocat din cauza zăpezii abundente care a căzut în zonă şi viscolului foarte puternic, zeci de maşini nemaiputând să înainteze spre Iaşi.
„Am solicitat intervenţia unor utilaje al armatei şi a unor militari de la Unitatea Militară 176 din Huşi. Am decis închiderea drumului 24 A şi am sfătuit oamenii care au pornit spre Iaşi să se întoarcă din drum', a declarat prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga.
Intervenţia utilajelor de deszăpezire este îngreunată de condiţiile meteorologice nefavorabile. (antena3.ro)

Peste 25 de maşini, majoritatea autoturisme mici, au rămas blocate, duminică dimineaţă, pe drumul naţional DN24 Iaşi - Vaslui, după ce şoseaua s-a blocat din cauza viscolului şi a ninsorilor în apropriere de localitatea vasluiană Codăeşti.

Autorităţile vasluiene au decis, duminică dimineaţă, închiderea drumului naţional DN 24 Vaslui - Iaşi din cauza blocajului apărut pe raza comunei vasluiene Codăeşti, în zona Movila lui Burcel, unde viscolul şi ninsorile au condus la formarea sulurilor de zăpadă pe şosea.
În aceste condiţii, peste 25 de maşini, majoritatea autoturisme mici, au rămas izolate în câmp, deocamdată pe termen nelimitat (mediafax.ro)

Ministrul Administrației și Internelor, Mircea Dușa a declarat, la Antena 3, că sunt probleme, în acest moment, din cauza viscolului, pe drumuri din județele Botoșani, Suceava și Vaslui. „Sunt unele județe unde cei de la prefectură nu cred că au acționat chiar cum trebuie. O să propun măsuri de sancționare”.

Conform centrului Infotrafic al Poliției Rutiere, azi, la ora 10:30 circulaţia rutieră era întreruptă pe opt drumuri naţionale:
•DN29 Botoşani–Manoleasa–Prut (judeţul Botoşani);
•DN29A Dorohoi–Rădăuţi–Prut (judeţul Botoşani);
•DN29C Cucorani–Bucecea (judeţul Botoşani);
•DN29D Botoşani–Ştefăneşti (judeţul Botoşani);
•DN24 Vaslui–Iaşi;
•DN24C Santa Mare– Rădăuţi – Prut (judeţul Botoşani);
•DN17A Dorneşti–Bălcăuţi (judeţul Suceava);
•DN2F Vaslui–Bacău.
Pe toate aceste drumuri, se acţionează cu utilaje specializate pentru reluarea circulaţiei rutiere.
De asemenea, traficul autovehiculelor se desfăşoară îngreunat pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale:
•DN57 Nicolint–Oraviţa (judeţul Caraş-Severin);
•DN57A Pojejena–Socol (judeţul Caraş-Severin);
•DN59 Moraviţa–Puntul de Trecere a Frontierei Stamora Moraviţa (judeţul Timiş) – restricţie pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone;
•DN59A Jimbolia–Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia (judeţul Timiş) – restricţie pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone;
•DN59C Jimbolia–Comloşu Mare (judeţul Timiş).
Având în vedere că mai ales în nordul Moldovei viscoleşte, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar.
Pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), trebuie ca toţi conducătorii auto să respecte strict indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri, care acţionează permanent pe toate arterele rutiere din ţară pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Ieri, INM a anunțat Cod galben de ninsori, ploi şi viscol în toată ţara valabil de sâmbătă, de la ora 18:00, până luni, 17 decembrie, ora 10:00, informează ANM. 
În internvalul menţionat vor fi precipitaţii în toate regiunile.
În vestul şi nord-vestul ţării se vor cumula local 20...25 l/mp şi izolat 30 l/mp.
În Banat, Crişana şi Dobrogea vor predomina ploile, iar în Maramureş, Transilvania, Muntenia, sudul Moldovei şi al Olteniei vor fi precipitaţii mixte şi local se va produce polei.
În cea mai mare parte a Moldovei şi a Olteniei şi în zona montană va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.
Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, depăşind la rafală 50...60 km/h. Va fi viscol la munte, în Moldova şi local în Transilvania. 

×