x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului de Interne să protejeze instituțiile statului

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului de Interne să protejeze instituțiile statului

21 Dec 2021   •   13:38
Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului de Interne să protejeze instituțiile statului
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului de Interne, Lucian Bode, să protejeze instituțiile statului în contextul incidentelor de la Parlament, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„Dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituție, dar acesta trebuie să fie pașnic și să se încadreze în limitele legii. Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu ministrul Afacerilor Interne și i-a cerut să protejeze integritatea instituțiilor statului, aplicând legea și descurajând orice tip de violență, având ca prioritate protejarea românilor”, a anunțat reprezentantul Guvernului, Dan Cărbunaru.

Zeci de persoane au forțat intrarea în Parlamentul României fiind cu greu oprite de jandarmi. Este vorba despre participanții la protestul anunțat de AUR față de introducerea certificatului verde și de impunerea restricțiilor COVID.

Incidentele au loc marți la mai multe intrări ale clădirii Parlamentului. Oamenii nu au purat măști de protecție și nu rau respectat regula privind distanțarea socială. Ei au avut steaguri și sau scandat împotriva certificatului verde și a restricțiilor COVID.

Cel puțin o mașină din curtea Parlamentului a fost vandalizată și mai multe persoane s-au urcat pe gardurile Parlamentului. Unii protestatari s-au plâns că în curte s-a stropit cu spray lacrimogen. Jandarmii însă spun că nu au fost folosite mijloacele din dotare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca