x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preotul din Suceava, anchetat în cazul bebelușului mort, a fost suspendat

Preotul din Suceava, anchetat în cazul bebelușului mort, a fost suspendat

02 Feb 2021   •   12:56
Preotul din Suceava, anchetat în cazul bebelușului mort, a fost suspendat

Preotul din Suceava care a oficiat botezul în urma căruia un bebeluș și-a pierdut viața a fost suspendat, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, într-o intervenție la Medika TV.

„Părintele de la Suceava este suspendat de la slujire, nu mai slujește până la finalizarea anchetei și dacă se dovedește a fi vinovat, fără îndoială, este un cetățean ca noi toți care va suporta consecințele”, a spus el.

Un bebeluș în vârstă de o lună și jumătate din Suceava a murit după ce a ajuns în stare gravă la spital în urma botezului. Preotul care a oficiat botezul l-a scufundat complet în apă în timpul slujbei. Bebelușul a murit în jurul orei 6:00, la secția de terapie intensive, unde era intubate și ventilat mecanic.

Inițial, polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, dar în noile condiții fapta va fi încadrată la ucidere din culpă.

Protopopul Doru Budeanu a confirmat că bebelușul a fost scufundat complet în apă, arătând că „botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”.

×
Subiecte în articol: bebelus botez suceava