x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Presa internationala: România, în doliu după moartea a 27 de persoane într-un club

Presa internationala: România, în doliu după moartea a 27 de persoane într-un club

31 Oct 2015   •   17:06
Presa internationala: România, în doliu după moartea a 27 de persoane într-un club
Sursa foto: Victor Stroe

Agenţiile de presă internaţionale au consacrat spaţii ample tragediei de la Bucureşti. Titluri precum "România este în doliu" sau "Cântec despre moarte" prezintă relatări de la martori oculari, precum şi reacţiile autorităţilor de la Bucureşti, în urma incendiului de vineri seara de la clubul Colectiv, care a dus la moartea a 27 de persoane şi rănirea altor 147, potrivit unui bilanţ provizoriu.

"România este în doliu după teribilul incendiu care a avut loc vineri seara într-un club din Bucureşti, incendiu soldat cu 27 de morţi şi aproape 200 de răniţi. În faţa acestei tragedii, cea mai gravă de acest gen din capitala română, guvernul a anunţat doliu naţional de trei zile", începând de sâmbătă, relatează AFP.

Agenţia de presă ucraineană Unian subliniază că printre cei peste 400 de oameni care erau prezenţi în clubul Colectiv unde a avut loc incendiul existau şi cetăţeni străini.

Unimedia.md citează o declaraţie a Ministerului de Externe al Republicii Moldova, potrivit căreia primele informaţii arată că nu există cetăţeni moldoveni victime ale incediului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe de la Chişinău, Ana Taban, consulul Moldovei la Bucureşti este în legătură cu autorităţile române pentru a afla noi date.

Agenţia de presă RIA Novosti menţionează, referitor la tragicul eveniment de la Bucureşti, că focurile de artificii care au dus la declanşarea incendiului au fost aprinse în momentul în care trupa rock Goodbye To Gravity interpreta cântecul "Ziua când vom muri". "Mulţi dintre pacienţii aduşi la spitale sunt tineri cu vârste între 18 şi 25 de ani, iar arsurile suferite de aceştia se întind pe 70-80% din suprafaţa corpurilor", notează agenţia de presă rusă.

Potrivit RIA Novosti, imagini video de la locul tragicului eveniment au început să fie postate pe reţelele de socializare, iar AFP precizează că o pagină de Facebook a fost creată pentru a-i încuraja pe români să doneze sânge pentru cei spitalizaţi. 

Agerpres

×
Subiecte în articol: INCENDIU în clubul Colectiv