x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele Klaus Iohannis participă luni la Summitul NATO, la Bruxelles

Preşedintele Klaus Iohannis participă luni la Summitul NATO, la Bruxelles

11 Iun 2021   •   12:28
Preşedintele Klaus Iohannis participă luni la Summitul NATO, la Bruxelles

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, luni, la Bruxelles, la Summitul Alianţei Nord-Atlantice, în cadrul căruia va susţine procesul de adaptare a NATO la actualul context de securitate, astfel încât organizaţia să devină mai puternică politic şi militar.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul reuniunii la nivel înalt, organizată la Cartierul General al NATO din Bruxelles, liderii aliaţi vor decide asupra liniilor prioritare pe care se va fundamenta consolidarea rolului politic şi militar al Alianţei, precum şi de actor cu proiecţie la nivel global, ca rezultat al procesului de reflecţie strategică NATO 2030.

Pe agenda summitului se află şi decizia de declanşare a negocierilor privind un nou Concept Strategic al Alianţei, în contextul schimbărilor fundamentale ale mediului internaţional de securitate faţă de momentul adoptării, în 2010, a celui actual.


În cadrul summitului, preşedintele Iohannis va reafirma importanţa organizaţiei pentru securitatea euroatlantică şi ordinea internaţională bazată pe norme.

Totodată, şeful statului "va pleda pentru consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare pe Flancul Estic aliat, în special în regiunea Mării Negre, evidenţiind rolul activ al ţării noastre de pilon de stabilitate şi furnizor de securitate".

 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis