x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Președintele Klaus Iohannis: Nu există nicio intenție de a intra în lockdown după alegeri!

Președintele Klaus Iohannis: Nu există nicio intenție de a intra în lockdown după alegeri!

25 Noi 2020   •   18:23
Președintele Klaus Iohannis: Nu există nicio intenție de a intra în lockdown după alegeri!

Preşedintele Klaus Iohannis a dat asigurări, miercuri, că nu intenţionează să promoveze instituirea unei carantine la nivel naţional după alegeri.

„În acest context de carantină și lockdown, două noțiuni foarte vehiculate, vreau să fie foarte clar: nu există nicio intenție să promovez o carantină la nivel național, un așa numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Deci, repet: nu există nicio intenție de a intra în lockdown după alegeri!”, a spus, miercuri seară, șeful statului la Palatul Cotroceni.

„Sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se promoveze cu știri de tip senzațional și vor să ne spună ce s-ar putea întâmpla”, a adăugat președintele. 

Președintele Klaus Iohannis va susține miercuri, de la ora 18:00, la Palatul Cotroceni, o conferință de presă, după ședința de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei, la care participă Ludovic Orban, Nelu Tătaru și Raed Arafat.

Klaus Iohannis vine cu grafice să arate că măsurile de carantină produc efecte

Iohannis spune că a cerut INSP o analiză din orașele și municipiile carantinate, iar datele relevă că din 20 noiembrie, la nivel național se observă o tendință de scădere a evoluției infecțiilor cu SARS-CoV-2. Pentru a exemplifica, președintele a venit în conferință de presă și a prezentat mai multe grafice, potrivit Mediafax.

„Acest lucru se reflectă atât în numărul de cazuri săptămânale, cât și în media zilnică a numărului de cazuri și a ratei de pozitivare a probelor. Acest grafic (...) arată evoluția de la începutul pandemiei și se vede foarte clar cum de câteva zile bune încoace cu aceea am ajuns pe un palier și tendința este de scădere. Suna date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorități au fost corecte și că populația a respectat aceste măsuri. Sigur ne oferă motive de optimism”, a spus Iohannis.

Acesta a precizat că acesta este doar un început și asta nu înseamnă că nu virusul a fost învins.

„Măsurile rămân în vigoare. Sănătatea românilor este pe primul loc și orice relaxare prematură periclitează rezultatele obținute”, a mai spus Iohannis.

Acesta a venit cu grafice în care se vede evoluția pandemiei în orașele din județele Cluj, Sălaj, Sibiu și Mureș.

„Avem exemplele din Cluj, este Gherla și trei exemple din Sălaj, în special ne interesează Zalăul. Se vede pe grafic că din momentul în care s-a carantinat localitatea că, la început creșterea încetinește și după, în medie, șapte zile, începe să scadă rata infectării. (...). Se vede chiar o scădere accentuată”, a spus Iohannis.

Aceeași scădere a fost, spune Iohannis, și în Sibiu și Baia Mare: „Mai întâi o încetinire a creșterii și după aceea o scădere destul de pronunțată”.

.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis