x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis: România are o situație extrem de complicată, iar restricțiile au un singur scop: protejarea populației și reducerea presiunii uriașe. Este imperativ să evităm blocarea spitalelor

Klaus Iohannis: România are o situație extrem de complicată, iar restricțiile au un singur scop: protejarea populației și reducerea presiunii uriașe. Este imperativ să evităm blocarea spitalelor

10 Noi 2020   •   18:58
Klaus Iohannis: România are o situație extrem de complicată, iar restricțiile au un singur scop: protejarea populației și reducerea presiunii uriașe. Este imperativ să evităm blocarea spitalelor
Sursa foto: presidency.ro

Update Președintele Klaus Iohannis a făcut noi declarații într-o conferintă de presă de la Palatul Cotroceni

„Am avut astăzi o nouă ședință de evaluare a măsurilor, cu accent pe pregătirea campaniei naționale de vaccinare anti-Covid-19, ședință la care au participant premierul și medici cu experiență. Întreaga Europă se află într-un moment dramatic. Este evident că virusul se răspândește puternic. Până când nu vom avea un vaccin eficient, nu există o altă soluție decât impunerea unor noi măsuri restrictive severe. Aceasta este singura strategie funcțională și este adoptată de toate țările în care se înregistrează o explozie de cazuri noi. România are o situație extrem de complicată, iar restricțiile au un singur scop: protejarea populației și reducerea presiunii uriașe. Este imperativ să evităm blocarea spitalelor și să dăm șansa la tratament tuturor celor bolnavi.

Este ușor de înțeles că măsurile produc supărare. Existența noastră a fost puternic afectată. Din păcate, din cauza acestui virus, am văzut cu toții că reglementările mai puțin restrictive sunt ineficiente. Lupta cu pandemia este și un test al solidarității pe care suntem obțigați să-l trecem. Veștile privind apariția rapidă a unui vaccin sunt destul de bune, dar trebuie să rămânem realiști și să înțelegem că mai sunt de parcurs câteva etape până la vaccinare. Din fericire, grație mecanismului european din care face parte, România va beneficia în mod echitabil de vaccin. Avem deja o strategie. Am discutat azi și despre posibilitățile de stocare și distribuție pentru diferite tipuri de vaccin și am stabilit instituțiile responsabile în acest sens”, a declarat Iohannis, precizând încă o dată că de vaccin va beneficia inițial personalul din sănătate și persoanele cu cel mai mare risc de a face forme severe ale bolii.

Președintele României a fost întrebat dacă se vor găsi locuri de terapie intensivă în țară sau în străinătate, în condițiile în care tot mai mulți pacienți sunt transferați sute de kilometri pentru un loc la ATI.

„Cu siguranță se vor găsi locuri. Este o temă complicată, dar extrem, extrem de importantă. La fiecare întâlnire pe care o am cu premierul, cu ministrul Sănătii, cu DSU, eu aduc pe tapet această problemă, a locurilor de la terapie intensivă, a locurilor de la terapie intensivă cu ventilator și probabil ați observat că, de la săptămână la săptămână, numărul paturilor de la ATI a crescut în România și va crește în continuare”, a spus Iohannis.

Potrivit președintelui, găsirea unui loc la Terapie Intensivă este, însă, „o cursă complicată”.

„Aceste locuri se creează destul de greu și pandemia se răspândește destul de repede. De aceea trebuie să fim cu toții responsabili, să respectăm măsurile care au fost stabilite de Guvern”, a mai spus Klaus Iohannis.

 

Stire initiala Președintele Klaus Iohannis, va susține marți, la ora 19:00, la Palatul Cotroceni, o conferință de presă. De la ora 15.00 șeful statului are programată de la ora 15.00, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis