x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prigoană - „Nemuritorul“ gunoaielor în Ploieşti

Prigoană - „Nemuritorul“ gunoaielor în Ploieşti

de Dan Constantin    |    17 Dec 2014   •   19:13
Prigoană - „Nemuritorul“ gunoaielor în Ploieşti
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Un contract prelungit până în anul 2029! Iată recordul pe care vor să îl bată Rosal – firma de salubrizare a lui Silviu Prigoană şi primăria Ploieşti. Această expansiune de peste două decenii a unul contract comercial este în afara ordinii economice şi îl transformă pe Prigoană într-un „nemuritor“ pe piaţa gunoaielor.

Acelaşi primar Iulian Bădescu promitea în 2012, în campania electorală, că va rezilia contractul cu Rosal. Acum propune extinderea „afacerii“ până în 2029. Care este subrstratul acestei schimbări? Firma care a angajat salubrizarea Ploieştilor avea prin contract obligaţia unor investiţii de 18 milioane de lei în perioadă de 5 ani. Programul nu s-a realizat dar, apare un angajament nou de 25 de milioane investiţii, până în următorii 15 ani.

Culisele acestei concesionări pentru „urmaşii urmaşilor noştri“ sunt devoalate pe larg de presa din Ploieşti. Ar fi sintetic, un mecanism fraudulos de despăgubire a Rosal peste doi ani, în 2016, când operatorii aflaţi sub contract vor primi sume compensatorii pentru programele de investiţii promise, chiar şi neonorate. Lucrările efective vor fi preluate din 2015 de Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară care accesează peste 40 de milioane de euro în Prahova pentru un sistem integrat de gestionare a deşeurilor.
 

×