x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prima ninsoare serioasa

Prima ninsoare serioasa

de Iohanna Onaca Purdea    |    Elena Stan    |    04 Ian 2007   •   00:00
Prima ninsoare serioasa

In sfarsit, o ninsoare care sa-i mul-tumeasca pe toti schiorii s-a abatut asupra Romaniei. Toata tara s-a im-bracat in alb. La munte, stratul de pe partii atinge chiar si un metru, cum se intampla la Straja, in vreme ce mai multe drumuri au fost blocate. Pentru autoritati a devenit un obicei ca de fiecare data ninsorile sa le prinda pe nepregatite. Pentru zilele urmatoare, ninsorile vor continua in zona montana, iar in restul teritoriului vremea se va incalzi usor.

  • Munte - Se schiaza in voie! Drumuri inchise, localitati intregi fara curent electric, turisti izolati. Prima zapada "serioasa", dar si vantul deosebit de puternic aproape ca au "paralizat" Romania. Au fost afectate judete din toate zonele tarii. Ieri, la ora 14:00, in 329 de localitati alimentarea cu energie electrica era intrerupta din cauza viscolului, angajatii Electrica SA lucrand la remedierea situatiei. Un copil a fost ranit la Galati, dupa ce acoperisul unui bloc a cazut din cauza vantului. Tot din cauza vantului circulatia feroviara intre Azuga si Predeal a fost oprita ieri, incepand cu ora 15:40.

    TRAFIC PARALIZAT. Ninsorile abundente au dus si la inchiderea unor drumuri nationale, in timp ce pe altele s-a circulat cu dificultate. Autoritatile au inchis ieri circulatia pe DN 67C, intre localitatile Novaci si Ranca si pe DN 67D (Targu-Jiu - Baile Herculane), intre localitatile Godeanu (judetul Mehedinti) si Baile Herculane (Caras-Severin). Circulatia a mai fost blocata si pe DN 73C (Curtea de Arges - Piatra), in dreptul localitatii Ciofrangeni, din cauza alunecarilor de teren provocate de precipitatii, traficul fiind deviat prin Campulung spre Pitesti pe DN 73 si din Ramnicu Valcea spre Pitesti pe DN 7. O alunecare de teren a inchis si DN 73 C Curtea de Arges - Tigveni, ca si DN 73 D Vulturesti - Hartiesti, aici fiind indicata ruta ocolitoare pe DN 73 si DN 72A.

    Pana aseara la inchiderea editiei, numarul drumurilor nationale inchise a crescut la cinci cu DN 2 R (judetul Vrancea) intre localitatile Jitia si Vintileasca. Patru drumuri judetene din Buzau au fost si ele inchise, iar in Vaslui, la ora 20:00, peste o treime din localitatile judetului era cufundata in bezna si sase drumuri judetene blocate din cauza sulurilor de zapada formate pe sosea.Tot aici au fost afectate sase retele de telefonie fixa.

    Reprezentantul Ministerului Transporturilor Adrian David a precizat ca se circula cu dificultate pe mai multe sectoare de drum. Ca masura de prevenire a blocajelor de trafic si pentru ca Administratia Nationala a Drumurilor sa intervina pentru curatarea carosabilului, Adrian David a anuntat ca in noaptea de miercuri spre joi, intre 22:00 si 05:00 va fi inchisa circulatia pe DN 1, intre Ploiesti si Brasov si pe DN 1A, intre Ploiesti si Sacele. Vor putea trece doar ambulantele, masinile pompierilor, ale politiei si coloanele oficiale.

    Traficul pe Canalul Dunare - Marea Neagra a fost restrictionat, iar Portul Constanta Sud Agigea a fost inchis. Trenurile au avut intarzieri. Soferii care vor sa plece la drum se pot informa de la Comandamentul Central de Iarna din cadrul Ministerului Transporturilor, la numerele de telefon 315.75.66, 318.66.31 sau 318.66.09.
  • ×
    Subiecte în articol: observator