x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Capitalei oferă sprijin financiar pentru teste genetice femeilor cu cancer mamar

Primăria Capitalei oferă sprijin financiar pentru teste genetice femeilor cu cancer mamar

13 Aug 2020   •   14:08
Primăria Capitalei oferă sprijin financiar pentru teste genetice femeilor cu cancer mamar

Consiliul General al Municipiului București a aprobat un proiect prin care femeile cu cancer mamar să primească un  sprijin financiar de 2.500 de lei pentru teste genetice care descoperă posibila recidivă. Bulgetul alocat se ridică la 1,2 milioane lei și se va derula în perioada 2020-2021

„Este vorba despre un sprijin în valoare de 2.500 de lei, pentru a realiza teste BRCA. Testele oferă femeilor cu cancer mamar și medicilor informații suplimentare despre probabilitatea de reapariție a cancerului de sân în următorii 10 ani de la momentul diagnosticului. Pentru fiecare beneficiar în parte, suma va fi decontată către unitățile sanitare publice și/sau private afiliate în cadrul proiectului. Este un proiect care salvează vieți, pentru că în funcție de rezultate, se poate prescrie un tratament adecvat, care poate reduce foarte mult probabilitatea de recidivă a bolii”, a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit estimărilor în București sunt diagnosticate, anual, cu cancer mamar, peste 900 de persoane. Acestora li se adaugă cei circa 3.500 de pacienți diagnosticați cu această boală în ultimii cinci ani și care se află în diverse etape de tratament.

Mediafax

×
Subiecte în articol: gabriela firea