x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul Capitalei, despre autorizarea clubului Colectiv: Nu este de competența noastră

Primarul Capitalei, despre autorizarea clubului Colectiv: Nu este de competența noastră

31 Oct 2015   •   16:57
Primarul Capitalei, despre autorizarea clubului Colectiv: Nu este de competența noastră

Primarul general al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, a declarat sâmbătă, în legătură cu incendiul de la Clubul Colectiv, soldat cu zeci de morţi şi răniţi, că nu este de competenţa PMB să autorizeze astfel de localuri, ci a primăriior de sector.

"Nu autorizăm astfel de localuri pentru că nu este în competenţa noastră. Tot ceea ce înseamnă aviz de funcţionare a unor astfel de societăţi se emite de către primăriile de sector. PMB, prin Direcţia de Poliţie Locală şi Control, are dreptul de a verifica modul de autorizaţii de construcţii. Desigur că şi aceste localuri", a susţinut Ştefănel.

Întrebat dacă poate verifica ce controale s-au făcut până acum, în condiţiile în care Poliţia locală a constatat că acelui club îi lipsea numai un telefon fix, Ştefănel a răspuns că poate verifica acest lucru, dar dacă se constată contrariul, atunci Primăria Sectorului 4 trebuie să dea răspunsuri în această direcţie.

"Pot dispune efectuarea unui control, dacă Direcţia mea de Poliţie locală a efectuat acel control. Altfel, comunicatul ar trebui să fie dat de către Primăria Sectorului 4, ce anume s-a constatat în urma controlului pe care l-au desfăşurat şi ce sancţiuni s-au aplicat, dacă s-au aplicat", a susţinut edilul Capitalei.

Întrebat cum comentează faptul că acest club a funcţionat fără autorizaţie de la pompieri, Ştefănel Dan Marin a spus că, dacă este aşa, "cei responsabili ar trebui să răspundă foarte serios în faţa legii".

În context, el a menţionat că a luat legătura cu directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) şi a fost 'dislocată, urgent, toată partea de medicamente, de ustensile de care au avut nevoie răniţii, în urma solicitărilor venite de la spitalele aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii'.

Guvernul a decretat trei zile de doliu naţional, începând de sâmbătă, ca urmare a incendiului din seara zilei de 30 octombrie, de la Clubul Colectiv din Capitală, care s-a soldat cu 27 de morţi şi peste 150 de răniţi.

Sursa: AGERPRES  

×