x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul din Reghin, Maria Precup, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu

Primarul din Reghin, Maria Precup, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu

16 Feb 2016   •   14:34
Primarul din Reghin, Maria Precup, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu

Procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Maria Precup, primarul din Reghin, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, alături de arhitectul şef al municipiului şi alte două persoane.

În dosar, au fost deferiţi justiţiei: Sebastian Iuliu Moldovan, administrator al unei societăţi, pentru dare de mită, complicitate la abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, Mihai Ţocu, diriginte de şantier, pentru complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual, în formă continuată, Camelia Diaconu Hărşan, arhitectul şef al municipiului Reghin, pentru complicitate la abuz în serviciu, uz de fals şi fals intelectual, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi AGERPRES, Maria Precup, în vara anului 2012, i-a pretins lui Sebastian Moldovan să îi remită o sumă de bani pentru o anumită persoană (bani ce nu i se cuveneau în mod legal), iar, în schimb, edilul trebuia să accepte la plată decontarea unor lucrări neexecutate de respectiva societate, în cadrul proiectului de amenajare a unei străzi din municipiul Reghin.

"Persoana ce urma să beneficieze de banii ceruţi drept mită de primar era reprezentanta unei alte societăţi faţă de care se instituiseră măsuri de executare silită pe motive de neplată a obligaţiilor către bugetul de stat. Suma de 26.040 lei a fost remisă de Moldovan, sub forma unui presupus contract de vânzare - cumpărare, banii fiind viraţi direct în conturile trezoreriei, pentru a fi stinse obligaţiile societăţii datornice către bugetul de stat şi faţă de care Administraţia Finanţelor Publice Reghin instituise măsuri de executare silită. La 4 septembrie 2012, conform înţelegerii, Maria Precup a acceptat la plată şi a decontat o lucrare care nu fusese executată de societatea al cărei reprezentant a remis banii", susţin procurorii.

DNA precizează că acest lucru a fost posibil şi prin aceea că primarul a fost ajutat de Hărşan şi Ţocu, care au întocmit, în fals, documentaţia (situaţie de lucrări, proces-verbal de recepţie lucrări, etc.) ce a stat la baza aprobării spre decontare a facturii fiscale emise de omul de afaceri Sebastian Moldovan pentru lucrări neexecutate în realitate.

Anchetatorii au reţinut că, prin activităţile descrise, s-a cauzat un prejudiciu municipiului Reghin, jud. Mureş, de peste 76.000 lei, reprezentând lucrări neefectuate şi, în consecinţă, un folos necuvenit societăţii comerciale care trebuia să execute lucrările de amenajare.

Primăria municipiului Reghin s-a constituit parte civilă cu suma de peste 76.000 lei.

În cauză, au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş cu propunere de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză. Conform portalului instanţei, primul termen în acest dosar a fost stabilit pentru 23 martie.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Sursa: Agerpres


×
Subiecte în articol: reghin maria precup dna procurori