x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarului municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a părăsit arestul IPJ Galaţi

Primarului municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a părăsit arestul IPJ Galaţi

28 Iul 2015   •   11:21
Primarului municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a părăsit arestul IPJ Galaţi

Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, aflat în arest preventiv de aproape două luni fiind acuzat de fapte de corupţie, a părăsit în noaptea de luni spre marţi arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi pentru a fi plasat în arest la domiciliu, în următoarele 30 de zile.

Astfel, a fost pusă în aplicare decizia Curţii de Apel Galaţi care a respins vineri contestaţia DNA la măsura arestului la domiciliu luată miercuri de magistraţii Tribunalului Galaţi faţă de Constantin Hogea. "A fost respinsă contestaţia la măsura arestului la domiciliu. Decizia este definitivă", a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Galaţi, Cosmin Mihăilă.

Tribunalul Galaţi a decis în urmă cu şase zile luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de Constantin Hogea pentru o durată de 30 de zile, de la data de 28.07.2015 la data de 26.08.2015 inclusiv. Constantin Hogea este însă obligat, potrivit hotărârii instanţei Tribunalului Galaţi, ca pe durata acestei măsuri să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat. De asemenea, el nu are voie să comunice direct sau indirect, cu inculpaţii, suspecţii ori martorii din acest caz, cu excepţia inculpatelor Hogea Valeria şi Hogea Sorina-Ioana, să nu comunice nici cu funcţionarii publici, personalul contractual sau cu orice altă persoană care desfăşoară activitate retribuită sau neretribuită în cadrul Primăriei municipiului Tulcea ori a Consiliului Local Tulcea, dar nici cu salariaţii sau cu orice altă persoană care desfăşoară activitate retribuită sau neretribuită în cadrul SC Coral SRL Tulcea, potrivit hotărârii Tribunalului Galaţi.

În cazul în care Constantin Hogea va încălca măsurile sau obligaţiile ce-i revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Instanţa a mai stabilit Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea ca organ de supraveghere a respectării obligaţiilor.

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale în cazul primarului Constantin Hogea pentru luare de mită şi a administratorului unei societăţi comerciale, Constantin Cornel Georgescu, plasat sub control judiciar, pentru dare de mită. De asemenea, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile pentru soţia primarului, Valeria Hogea, acuzată de complicitate la luare de mită, arhitectul şef din Primăria Tulcea, Maria Brudiu şi secretarul primăriei, Constantin Valer Pop, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit procurorilor, Constantin Hogea, Pop Valer Constantin şi Brudiu Maria, au semnat şi eliberat pentru o firmă administrată de inculpatul Georgescu Cornel Constantin o autorizaţie de construire a unui bloc de locuinţe situat în imediata apropiere a unor obiective cu regim special, fără a se fi obţinut avizele prealabile de la Ministerul Justiţiei şi Ministerul Apărării Naţionale, conform legislaţiei în vigoare, primarul primind, cu titlu de mită, un apartament cu trei camere situat în acel imobil, ocupat în prezent de fiica sa.

AGERPRES 

×